αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε θα ανοίξουν οι σταθμοί μετρό Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο

Πότε θα ανοίξουν οι σταθμοί μετρό Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τη λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 3 από τη Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο. Οι τρεις σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο είναι μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση τους και απομένουν οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Στους τρεις σταθμούς οι εργασίες προχωρούν στην ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και της εγκατάστασης των Η/Μ συστημάτων. Τελευταίο σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία είναι το TETRA η σύμβαση του οποίου τέθηκε σε ισχύ πριν από περίπου 40 ημέρες.

Επόμενος στόχος της Αττικό Μετρό είναι η ρευματοδότηση των σταθμών και η εκκίνηση των δοκιμαστικών δρομολογίων από τον σημερινό τερματικό που είναι η Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο και το τερματικό φρέαρ στην Γρ.Λαμπράκη. Παράλληλα προχωρούν και τα έργα αποκατάστασης των επίγειων χώρων που θα δοθούν αναπλασμένοι στην πόλη.

Όπως σημειώνει το ypodomes.com, οταν αυτά ολοκληρωθούν τότε θα δοθεί το πράσινο φως για να δοθεί και επίσημα σε εμπορική λειτουργία, στις αρχές Φθινοπώρου. Τα εγκαίνια αυτής της επέκτασης θα σημάνουν και τη λήξη της “ομηρίας” της πόλης από το 2012 όταν και άρχισαν τα έργα της επέκτασης. Παράλληλα ολοκληρώνεται το μοναδικό έργο μετρό στην Αθήνα το οποίο ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =