αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόσο χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για να κλέψει μέσω dark web τα προσωπικά στοιχεία και τους κωδικούς σου

Πόσο χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για να κλέψει μέσω dark web τα προσωπικά στοιχεία και τους κωδικούς σου

Γνωρίζετε ότι είναι ακριβό να είστε αυτοί που είστε, μιας και εσείς πληρώνετε τους λογαριασμούς σας κάθε μήνα. Ωστόσο, στο dark web δε στοιχίζει τόσο όσο πιθανώς νομίζετε να υποκριθεί κάποιος πως είναι εσείς.

Το Reviews.org συνέλεξε δεδομένα από το FBI και το Top 10 VPN ώστε να προσδιορίσει χρηματικά κάθε πτυχή της ψηφιακής σας ταυτότητας. Παρά το πόσο μπορεί να σας στοιχίσει μια πλαστοπροσωπία, οι πληροφορίες που θεωρείτε πολύτιμες μπορεί να αγοραστούν φθηνά.

Οι τραπεζικές σας πληροφορίες κοστίζουν περίπου $259.56 για να τις κλέψει κάποιος για σας. Ακόμα και αν προσθέσετε μέσα σε αυτές την πιστωτική, την χρεωστική σας κάρτα, το λογαριασμό σας στο PayPal και υπηρεσίες όπως η Western Union, ο λογαριασμός φτάνει στα $636.90.

Απόδειξη της ταυτότητας, που περιλαμβάνει την άδεια οδήγησης και τις πληροφορίες του διαβατηρίου σας, κοστίζει ακόμα λιγότερο, περίπου $62.59. Εάν σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει κάποιος με τέτοιου είδους πληροφορίες, είναι σοκαριστικό.

Μπορεί να εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο όταν μάθετε τι ακριβώς θεωρείται είδος προς πώληση —συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών στο Postmates ($10.47), στο Fortnite ($11.33) και dating profiles ($11.63).

Εάν σκεφτείτε πόσα έχετε να χάσετε, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τα δεδομένα. Χρησιμοποιείστε έναν password manager για όλα σας τα logins, μην χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi, μπαίνετε σε sites μέσω VPN και προστατεύστε τον οικιακό σας υπολογιστή με μια security suite.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =