αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο «τοξικό» είναι το περιβάλλον που δουλεύεις; Πολύ, αν συμβαίνουν αυτά τα 8 πράγματα κάθε ημέρα

Πόσο «τοξικό» είναι το περιβάλλον που δουλεύεις; Πολύ, αν συμβαίνουν αυτά τα 8 πράγματα κάθε ημέρα

Ίσως σου έχει τύχει. Δεν είναι άλλωστε τόσο ασυνήθιστο και στην Ελλάδα. Μπορεί κάπου, κάποτε να έχεις βρεθεί και εσύ σε ένα «τοξικό» περιβάλλον εργασίας. Ίσως να είσαι ακόμα εκεί. ‘Η μπορεί να έχεις αποχωρήσει, και να το θυμάσαι ως μια ανάμνηση.

Όμως πρακτικά, πως μπορείς να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε ένα «τοξικό» περιβάλλον εργασίας; Έτσι ώστε να πάρεις γρήγορα τις αποφάσεις σου και να μην μείνεις «βυθισμένος» σε αυτό το περιβάλλον. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 8 σημάδια. Αν τα βλέπεις καθημερινά όταν πας στο γραφείο σου, μάλλον κάτι δεν πάει καλά…

1# Οι εργαζόμενοι παραβιάζουν την Πολιτική της εταιρίας. Κλοπές, εκφοβισμοί ή σεξουαλική παρενόχληση, μπορεί να είναι μερικά από τα φαινόμενα που είναι καθημερινά.

2# Οι εργαζόμενοι είναι συνήθως αναξιόπιστοι. Και δεν βασίζονται στην δουλειά τους για να «επιβιώσουν» μέσα στην εταιρία. Φυσικά δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.

3# Δεν παίζουν ομαδικά. Αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα στο γραφείο που νομίζουν ότι «τα ξέρουν όλα» και δεν ακούνε το feedback, η καθημερινότητα σου θα είναι δύσκολη.

4# Οι εργαζόμενοι μιλούν άσχημα ο ένας για τον άλλο. Αν ο ένας κατηγορεί τον άλλο «μυστικά» ή φανερά, επίσης δεν είναι καλό σημάδι.

5# Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να αλλάξουν. Πορεύονται με το μότο «έτσι το κάναμε πάντα». Κι ας ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα.

6# Η διοίκηση λειτουργεί με πολύ… γραφειοκρατία. Υπάρχουν πάρα πολλά ‘επίπεδα έγκρισης’ και διαχείρισης, για να παρθούν αποφάσεις. Πολλή σκέψη, λίγες πράξεις.

7# Η διοίκηση δεν μπορεί να επικοινωνήσει με σαφήνεια. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει και κανείς δεν ξέρει την πραγματική αλήθεια για την τρέχουσα κατάσταση ή τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό προκαλεί σύγχυση, φόβο και άγχος στο μυαλό των εργαζομένων.

8# Η διοίκηση δεν ασχολείται καθόλου με την ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής. Μόνο δουλειά, υπερωρίες, εργασία για το σπίτι, και καθόλου ξεκούραση ή διακοπές. Αν τα βλέπεις αυτά σε μόνιμη βάση, μάλλον πρέπει να αλλάξεις επαγγελματική στέγη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =