αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις δουλειές; Μία hiring manager δίνει την απάντηση

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις δουλειές; Μία hiring manager δίνει την απάντηση

Ζούμε στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης», όπως λένε πολλά διεθνή ΜΜΕ. Με τον covid να έχει αλλάξει το τοπίο στον χώρο της εργασίας. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι επανεξετάζουν τις επιλογές και τις προτεραιότητες τους. Και στην συνέχεια αρκετοί προχωρούν στην «μεγάλη έξοδο» και την αναζήτηση μίας καλύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας.

Σύμφωνα με έρευνα του LinkedIn που δημοσιεύτηκε μέσα στο 2022, οι χρήστες του LinkedIn στις ΗΠΑ που άλλαξαν δουλειά αυξήθηκαν κατά 37% το 2021. Οι εργαζόμενοι της γενιάς Z – όσοι γεννήθηκαν το 1997 ή αργότερα – ήταν οι «πιο ανήσυχοι», όπως έδειξε η έκθεση. Περίπου το 25% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ελπίζουν ή σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τους σημερινούς εργοδότες τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Μια άλλη έρευνα από το CareerBuilder το 2021 διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι της Gen Z παιρνούν κατά μέσο όρο δύο χρόνια και τρεις μήνες σε μια δουλειά, ενώ οι millennials (25 έως 40 ετών) διευρύνουν το χρονοδιάγραμμα κατά μόνο έξι μήνες περισσότερο.

Ενώ το job-hopping είναι πιο αποδεκτό από ποτέ, μία αλλαγή επαγγελματικής στέγης σε λιγότερο από 1 χρόνο εξακολουθεί να είναι «πολύ γρήγορη», λέει στο CNBC η Amy Zimmerman, chief people officer της Relay Payments.

«Στέλνει αρκετά αρνητικά σημάδια. Νούμερο ένα, δεν έχετε δέσμευση. Νούμερο δύο, σας λείπει η επιμονή. Μου λέει ότι αν τα πράγματα είναι δύσκολα, εσύ πας παρακάτω», εξηγεί η ίδια.

Η Zimmerman λέει ότι το λεγόμενο ‘γλυκό σημείο’ για την αλλαγή θέσεων εργασίας είναι κάθε δύο έως τρία χρόνια, καθώς επιτρέπει στους υποψήφιους για εργασία να δείξουν ότι μπορούν «να δεσμευτούν και να τιμήσουν την δέσμευση τους».

Τουλάχιστον 18 μήνες σε μια θέση εργασίας είναι αποδεκτό, αλλά θα είναι «υπέροχο» εάν η θητεία διαρκεί από τρία έως πέντε χρόνια, λέει από την πλευρά του η Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad για τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, Jaya Dass.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 18 =