αρχικηVIRALΠόσο μπορεί να πουληθεί ένα στοιχειωμένο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Πόσο μπορεί να πουληθεί ένα στοιχειωμένο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Νεαρό ζευγάρι αγοράζει το πρώτο του σπίτι, πιστεύοντας ότι έχει βρει μια φοβερή ευκαιρία. Ώσπου το πρώτο κιόλας βράδυ καταλαβαίνει γιατί η τιμή του ήταν τόσο χαμηλή: Το σπίτι είναι στοιχειωμένο.

Πρόκειται για κλασική υπόθεση ταινίας τρόμου. Μερικές φορές, όμως, συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Στην αληθινή αγορά ακινήτων, το να είναι ένα σπίτι «στοιχειωμένο» μπορεί να αποτελέσει είτε κατάρα ή ευλογία. Κάποια ακίνητα που έχουν συνδεθεί με τραγωδίες γίνονται τουριστικά αξιοθέατα ή σκηνικά ταινιών τρόμου, ενώ άλλα προσελκύουν νέους ιδιοκτήτες μόνο έπειτα από μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές πώλησής τους.

Το Business Insider βρήκε μερικά «στοιχειωμένα» σπίτια στην αμερικανική αγορά του real estate που κάποτε άξιζαν πάνω από 1 εκατ. δολάρια, αλλά πλέον αλλάζουν χέρια πολύ φθηνότερα.

The Amityville Horror House – Λονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη 

poso-poylietai-ena-stoicheiomeno-spiti0

Το σπίτι αυτό υπήρξε τόπος εγκλήματος, αφού εκεί εκτυλίχθηκε η μαζική δολοφονία έξι ανθρώπων το 1974, όταν ο 23χρονος Ronald J. DeFeo Jr. πυροβόλησε και σκότωσε όλα τα μέλη της οικογένειάς του, την ώρα που κοιμούνταν.

Έναν χρόνο αργότερα, η οικογένεια Lutz αγόρασε το σπίτι αντί μόλις 80.000 δολαρίων. Όμως οι νέοι ιδιοκτήτες άντεξαν μόνο 28 ημέρες, πριν να  μετακομίσουν, λέγοντας ότι βίωσαν παραφυσικά φαινόμενα, όπως ψυχρά σημεία μέσα στο σπίτι και μία πράσινη γλίτσα που έβγαινε από τους τοίχους και τις κλειδαρότρυπες.

Το σπίτι ανακαινίστηκε και άλλαξε διεύθυνση, ώστε να αποσυνδεθεί από το φρικτό παρελθόν του και βγήκε ξανά στην αγορά για 1,15 εκατ. δολάρια το 2010. Πουλήθηκε αντί 950.000 δολαρίων και όταν άλλαξε και πάλι χέρια το 2017, η τιμή του είχε πέσει στα 605.000 δολάρια.

Charming Forge Mansion – Πενσιλβάνια 

poso-poylietai-ena-stoicheiomeno-spiti1

Χτισμένο το 1784 και ανακαινισμένο το 1994, αυτό το σπίτι έχει επτά υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και επτά τζάκια. Όμως, είναι το επίκεντρο πολλών ιστοριών με φαντάσματα, καθώς μεταξύ άλλων, οι φήμες λένε ότι μία γυναίκα ακούγεται να κλαίει στους διαδρόμους.

Η έπαυλη αρχικά βγήκε στην αγορά για 2,5 εκατ. δολάρια το 2009, όμως το 2019 πουλήθηκε αντί 650.000 δολαρίων.

Franklin Castle – Κλίβελαντ, Οχάιο

poso-poylietai-ena-stoicheiomeno-spiti2

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1880 από έναν μανάβη που έγινε τραπεζίτης, τον Hannes Tiedemann. Πολλοί από τους συγγενείς του Tiedemann, όπως η 15χρονη κόρη του, η μητέρα του, η σύζυγός του και τρία βρέφη, πέθαναν μέσα στο σπίτι.

Μετά τον θάνατο του Tiedemann, το 1908, το σπίτι έγινε βάση του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος. Και τη δεκαετία του 1960 άρχισαν να κυκλοφορούν ιστορίες για παραφυσική δραστηριότητα, όπως ήχους από κλάματα μωρών, αλλά και φήμες για μαζικές εκτελέσεις από Ναζί που έγιναν στα υπόγεια του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον θρύλο, όλα αυτά είναι η εκδίκηση της νόθας κόρης του Tiedemann, την οποία λέγεται ότι κρέμασε ο πατέρας της, καθώς και της ερωμένης του, την οποία φέρεται να σκότωσε με τσεκούρι.

Το 1984, ο ηθοποιός Michael DeVinko αγόρασε το σπίτι και ξόδεψε σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για να το ανακαινίσει πριν το πουλήσει. Όμως, το ακίνητο καταστράφηκε από φωτιές. Το 2011, πουλήθηκε αντί μόλις 260.000 δολαρίων και έκτοτε, μετατράπηκε σε διαμερίσματα.

The Pillars Estate – Νέα Υόρκη 

poso-poylietai-ena-stoicheiomeno-spiti3

Το σπίτι χτίστηκε το 1878 και έχει έξι υπνοδωμάτια και έξι μπάνια. Όμως, το προσωπικό του σπιτιού ισχυρίζεται ότι ακούει βήματα στις σκάλες και το πιάνο να παίζει χωρίς κάποιος να βρίσκεται στο δωμάτιο.

Το 2015, το σπίτι βγήκε στην αγορά για 1 εκατ. δολάρια, όμως η τιμή του έπεσε και το 2020 πουλήθηκε αντί 450.000 δολαρίων.

Highland Cottage – Νέα Υόρκη

poso-poylietai-ena-stoicheiomeno-spiti4

Χτισμένο ως μονοκατοικία το 1872, το σπίτι λειτούργησε ως ψυχιατρική κλινική, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν φήμες ότι είναι στοιχειωμένο.

Παρότι βγήκε στην αγορά στα 1,25 εκατ. δολάρια, πουλήθηκε το 2018 στα 925.000 δολάρια.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 17 =