αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει το ενοίκιο ενός διαμερίσματος σε κάθε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (Χάρτης)

Πόσο κοστίζει το ενοίκιο ενός διαμερίσματος σε κάθε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (Χάρτης)

Μεγάλη συζήτηση γίνεται συχνά για το πόσο κοστίζει να ενοικιάσεις ένα σπίτι στην Ελλάδα. Με τις τιμές να είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα- ειδικά αν λάβουμε υπόψη και το εισόδημα των περισσότερων πολιτών.

Αλλά τι γίνεται στην Ευρώπη; Το geografikoi.gr χρησιμοποιώντας στοιχεία από το numbeο που παρακολουθεί το κόστος ζωής των πόλεων, έφτιαξε έναν χάρτη της Ευρώπης που δείχνει το μέσο μηνιαίο κόστος για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο κέντρο κάθε ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Ενδιαφέρον έχει ότι ανάμεσα στην πιο ακριβή πρωτεύουσα (όσον αφορά πάντα το ενοίκιο) και στην πιο φθηνή, υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 4199 ευρώ. Και αν συμφωνήσουμε ότι το Μονακό είναι ιδιαίτερη περίπτωση, η διαφορά του δεύτερου Λονδίνου με την τελευταία Άγκυρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η δεύτερη θέση με μέσο ενοίκιο διαμερίσματος ενός δωματίου στο κέντρο της Αθήνας στα 470 ευρώ τον μήνα. Η Λευκωσία βρίσκεται στην 29η θέση με 573 ευρώ τον μήνα.

Τα στοιχεία αφορούν βέβαια καθαρά το κόστος ενοικίου, και δεν αναλύονται οι μέσοι μισθοί που υπάρχουν στις εν λόγω χώρες.

https://www.geografikoi.gr/wp-content/uploads/2022/04/xartis-enoikia-eurwphs-2-1024x1024.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 16 =