αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα εξοχικό στην Ελλάδα (και ποιες περιοχές θεωρούνται hot αυτή την περίοδο)

Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα εξοχικό στην Ελλάδα (και ποιες περιοχές θεωρούνται hot αυτή την περίοδο)

Στα προ πανδημίας επίπεδα έχουν φτάσει οι κρατήσεις για τις εξοχικές κατοικίες φέτος το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα περιμένει για φέτος το  καλοκαίρι ρεκόρ κρατήσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Holidu: Μόνο το 32% των καταλυμάτων για διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα διαθέσιμα την υψηλή περίοδο.

Στα δημοφιλή νησιά, το 73% των εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων έχει ήδη κρατηθεί, στα Ιόνια Νησιά ακόμη και το 76%. Οι Παξοί έχουν κλείσει σχεδόν πλήρως, μόνο το 15% των εξοχικών κατοικιών εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι.

Επίσης για τη χαμηλή σεζόν από τα μέσα Σεπτεμβρίου υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις, για παράδειγμα η Κεφαλονιά είναι μισοκατειλημμένη.

Γίνεται ξανά κράτηση εκ των προτέρων

“Με την εξομάλυνση της πανδημίας και τις καλές ταξιδιωτικές εμπειρίες το περασμένο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες τολμούν να κάνουν ξανά κράτηση εκ των προτέρων”, επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Bookiply Area, Μάρκος Καρακώστας.

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της άφιξης φέτος είναι 133 ημέρες, πλησιάζοντας ξανά το προ-πανδημικό επίπεδο (138 ημέρες μεταξύ της κράτησης και της άφιξης το 2019).

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα ταξίδια στην Ελλάδα είχαν κρατηθεί με μικρότερη προειδοποίηση και το 2020 η περίοδος ήταν 8% μικρότερη κατά μέσο όρο (128 ημέρες).

Σύμφωνα με την Holidu:

● Φέτος το ποσοστό των κρατήσεων για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα φτάνει το 68% , στα Ιόνια Νησιά το 73% και στους Παξούς το 85%.

● Οι άνθρωποι κάνουν ξανά κρατήσεις εκ των προτέρων: Στις 138 ημέρες μεταξύ της κράτησης και της άφιξης, η περίοδος πλησιάζει ξανά τα προ πανδημίας επίπεδα.

● Ο όγκος κρατήσεων για διαμονή είναι 50% υψηλότερος από το 2019 και ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2205 ευρώ ανά κράτηση.

Ένα εξοχικό στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο 167€ ανά διανυκτέρευση το καλοκαίρι. Τα πιο ακριβά είναι τα νησιά Μύκονος (602€) και Σαντορίνη (428€). Γίνεται σημαντικά φθηνότερο για τον ταξιδιώτη στα Ιόνια νησιά (201€) και στην Κρήτη (160€).

● Κατά μέσο όρο, φτάνουν 4 επισκέπτες και μένουν 9 ημέρες.

●Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία (34%), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

● Τα ενοίκια διακοπών στην Ελλάδα έχουν υψηλή βαθμολογία σε ανέσεις: το 60% είναι φιλικό προς τα παιδιά, το 90% διαθέτει κλιματισμό, το 83% προσφέρει internet, το 39% είναι μπροστά στην παραλία και

Τα νησιά με τις περισσότερες αναζητήσεις είναι η Κέρκυρα (25%), η Ζάκυνθος (13%) και η Ρόδος (12%).

● Οι παραλίες της Ελλάδας είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ευρώπη, με βάση τις αναζητήσεις στο Google και τις αναρτήσεις στο Instagram.

Οι παραθεριστές θα ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους στην Ελλάδα το 2022

Κατά μέσο όρο, ένα κατάλυμα διακοπών στην Ελλάδα κοστίζει 167 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά την υψηλή περίοδο. Αλλά και εντός της Ελλάδας υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές.

Τα πιο ακριβά είναι τα νησιά της Μυκόνου (602 ευρώ) και της Σαντορίνης (428 ευρώ). Καθίσταται σημαντικά φθηνότερη για τον ταξιδιώτη η διαμονή στα νησιά του Ιονίου (201 ευρώ) και την Κρήτη (160 ευρώ).

Κατά μέσο όρο, τέσσερις επισκέπτες φτάνουν και μένουν για εννέα ημέρες. Το μέσο καλάθι αγαθών το 2022 ενός ταξιδιού είναι 2.205€ ανά κράτηση, 50% υψηλότερο από το 2019.

Οι Έλληνες τουρίστες ξοδεύουν επίσης περισσότερα για τις διακοπές τους από, για παράδειγμα, τους Ισπανούς  παραθεριστές (552€ ανά κράτηση) και τους ταξιδιώτες της Κροατίας (1.476€ ανά κράτηση). Οι παραθεριστές που κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους μέσω Holidu προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία (34%), ακολουθούμενοι από χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − two =