αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόσο κοστίζει ένα χακαρισμένο social media προφίλ αν πουληθεί στο dark web

Πόσο κοστίζει ένα χακαρισμένο social media προφίλ αν πουληθεί στο dark web

Στο dark web μπορεί να βρει κανένας πολύ εύκολα κλεμμένες ταυτότητες ή πιστωτικές κάρτες. Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός κλεμμένων λογαριασμών από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι είναι προς πώληση. Και το κόστος τους είναι πολύ μικρότερο από ότι θα περίμενε κανείς.

Σύμφωνα με δεδομένα του Whizcase από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2022, οι φθηνότεροι λογαριασμοί είναι αυτοί του Reddit, αφού κοστίζουν μόλις $6. Οι λογαριασμοί στα TikTok, Pinterest και Twitter κοστίζουν $10 ή και λιγότερο, ενώ λογαριασμοί από Discord, Facebook, Instagram και Snapchat κοστολογούνται στα $15.

Οι πιο ακριβοί λογαριασμοί που μπορεί να βρει κανείς στο dark web είναι αυτοί του LinkedIn, οι οποίοι πωλούνται έναντι $45 έκαστος. Αυτό είναι λογικό, αν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες με υψηλές διασυνδέσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν τους αποτρέπει από το να πωλούνται μαζικά, με εκατοντάδες χιλιάδες στοιχεία να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. Ποιος είναι, όμως, ο στόχος όσων αγοράζουν τους κλεμμένους λογαριασμούς; Πιθανότατα όλο αυτό συνδέεται με social media bots, τα οποία αποσκοπούν στην χειραγώγηση του social engagement, το οποίο στις μέρες μας αποτελεί μία υπηρεσία, επί πληρωμή.

Σύμφωνα με το Whizcase, υπάρχει κόσμος που πουλά 1.000 ακόλουθους στο Instagram, έναντι μόλις $6. Οι streamers μπορούν να αγοράσουν 1.000 followers στο Twitch μόλις με $12. Μεγαλύτερα ποσά υπάρχουν στο Twitter, όπου 1.000 retweets κοστίζουν $25. Αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τις επιπλέον χρεώσεις που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής της χώρας από την οποία θα προέρχονται οι λογαριασμοί.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =