αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο

Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο

Η πολυσυζητημένη επιστολή που στάλθηκε στους εργαζομένους των MyMarket και τους τόνιζε ότι πρέπει να είναι χαρούμενοι… που παίρνουν 300 ευρώ μισθό, ανοίγει και μια ακόμα συζήτηση: Πόσο αμείβονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι σε άλλες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ;

Ας δούμε τι ισχύει αυτή τη στιγμή σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο. Στον Σκλαβενίτη πρόσφατα υπογράφτηκε νέα επιχειρησιακή σύμβαση. Αυτή προβλέπει βασικό μισθό για τους εργαζόμενους (ως 2 χρόνια στην εταιρία) στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Τι ισχύει στην ΑΒ Βασιλόπουλος: Εκεί ο βασικός μισθός είναι στα 750 ευρώ.

Όπως δήλωσε προσφάτως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος Βασίλης Σταύρου, το εργασιακό και μισθολογικό status των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου μέσα στην κρίση, ενώ η εταιρεία ουδέποτε υιοθέτησε τον υποκατώτατο μισθό, ούτε τον κατώτατο μισθό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =