αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσα χρήματα παράγει ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα, μέσα σε 1 ώρα δουλειάς (Λίστα)

Πόσα χρήματα παράγει ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα, μέσα σε 1 ώρα δουλειάς (Λίστα)

Αρκετές είναι οι επίσημες έρευνες που βλέπουμε κατά καιρούς, οι οποίες δείχνουν ότι οι Έλληνες εργαζόμαστε πολλές ώρες. Κάθε φορά όμως, προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: «Ναι, αλλά πόσο παραγωγικοί είμαστε;». Την απάντηση έρχεται να δώσει μια νέα μελέτη του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ανεξαρτήτως από το πόσο σκληρά εργάζεται ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα, αυτό που παράγει για την τοπική οικονομία (σε όρους ΑΕΠ) δεν είναι… και τόσο εντυπωσιακό. Με απλά λόγια, μπορεί να εργαζόμαστε πολλές ώρες, αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί. Συγκεκριμένα η εργασία μίας ώρας στην Ελλάδα συμβάλει 38,5 δολάρια στην οικονομία της χώρας όταν στην Ιρλανδία είναι υπερδιπλάσια (102,3 δολάρια).

https://www.news247.gr/img/9695/7489269/445000/o/660/0/chartoftheday_14435_how_productive_is_an_hour_of_work_n.jpg

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα μίας χώρας είναι τρεις: οι επενδύσεις σε κεφαλαιακό εξοπλισμό, οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία και η καλή οργάνωση και λειτουργία των αγορών. Για την Ελλάδα από τα βασικότερα προβλήματα που συνδέονται με τους παραπάνω παράγοντες είναι η περιορισμένη δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις καθώς και η έλλειψη θέσεων με υψηλή παραγωγικότητα καθώς και ο υψηλός αριθμός αυτοαπασχολούμενων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twelve =