αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσα χρήματα μπορεί να «σηκώσει» ένας ιδρυτής εφαρμογής μέσα σε 3 μήνες; Ο Adam Dell έχει μαζέψει 14,5 εκ. δολάρια

Πόσα χρήματα μπορεί να «σηκώσει» ένας ιδρυτής εφαρμογής μέσα σε 3 μήνες; Ο Adam Dell έχει μαζέψει 14,5 εκ. δολάρια

Τελικά, μερικές φορές η επιτυχία μπορεί να έρθει πιο γρήγορα από όσο νομίζεις. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του επιχειρηματία, Adam Dell. Πριν μόλις 3 μήνες, δημιούργησε την εφαρμογή Clarity Money και τώρα ανακοίνωσε ότι έλαβε άλλα 11 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Στο συγκεκριμένο ποσό, προσθέστε άλλα 3,5 εκατ. δολάρια, που είχε «σηκώσει» η εφαρμογή, λίγο πριν. Σύνολο 14,5 εκατ. δολάρια.

Τι κάνει όμως η εφαρμογή και έχει τέτοια επιτυχία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Η Clarity Money λειτουργεί ουσιαστικά ως ένας οικονομικός σύμβουλος. Και προτείνει στους χρήστες τις κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να εξισορροπήσουν τα οικονομικά τους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη λεγόμενη machine learning και την τεχνητή νοημοσύνη, και έτσι μπορεί να προτείνει τις σωστές λύσεις στους χρήστες, όπως σημειώνει το TechCrunch. Παράλληλα, σου δίνει π.χ. τη δυνατότητα να σταματήσεις τη συνδρομή σου από περιττές υπηρεσίες, με ένα κλικ.

Βέβαια, ο Dell δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, αφού δραστηριοποιείται στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις για περίπου 25 χρόνια. Έτσι πήρε τώρα το ρίσκο να ξεκινήσει την Clarity Money και όπως όλα δείχνουν έχει κερδίσει την εμπιστοσίνη των χρηστών.

Μέχρι τώρα έχει πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Μέσω της εφαρμογής έχουν αναλυθεί συναλλαγές συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων και κάθε χρήστης έχει «γλυτώσει» κατά μέσο όρο 300 δολάρια από τον εξορθολογισμό που του υπέδειξε το application.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 3 =