αρχικηVIRAL«Πόσα χρήματα βγάζω τον μήνα μέσω Instagram»: Εξηγεί μία influencer με περίπου 20 χιλ. followers

«Πόσα χρήματα βγάζω τον μήνα μέσω Instagram»: Εξηγεί μία influencer με περίπου 20 χιλ. followers

Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα εκατομμύρια followers για να βγάλεις χρήματα από το Instagram. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταφέρει να έχουν ένα καλό εισόδημα, με πολύ πιο… ρεαλιστικούς αριθμούς ακολούθων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η Mary Margaret. Η ίδια έχει αυτή τη στιγμή περίπου 20Κ followers στο Instagram. Μιλώντας στο Business Insider, εξηγεί ότι άρχισε να «παίρνει στα σοβαρά τα social media» όταν είχε περίπου 1.500 followers.

Είχε άλλωστε εμπειρία από προηγούμενη εργασία της σε marketing agency, στήνοντας social media στρατηγικές για πελάτες. Έτσι στη συνέχεια εφάρμοσε τις γνώσεις της στο δικό της προφίλ. Αυτή η στρατηγική περιλάμβανε τη δημοσίευση αρκετών αναρτήσεων τόσο στο TikTok όσο και στο Instagram.

Αρχισε να δημοσιεύει πέντε βίντεο στο TikTok την ημέρα. Δημοσίευε επίσης 10 έως 12 stories στο Instagram, και τρία βίντεο Reel την ημέρα, μεταξύ άλλων.

Αυτά μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά είναι αυτό που βοήθησε την influencer να προσεγγίσει περισσότερους ακολούθους. Η ίδια εξηγεί ότι η συνέπεια είναι το κλειδί.

Πόσα χρήματα βγάζει από το Instagram, μετά από όλα αυτά; Δημοσιεύει κυρίως περιεχόμενο μόδας και lifestyle, και αρχικά έβγαζε 600 $ τον μήνα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού έφτασε τους 10.000 followers τον περασμένο Νοέμβριο, άρχισε να κερδίζει πολύ περισσότερα. Τον Δεκέμβριο, έβγαλε 5.300 δολάρια. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έβγαλε 8.300 δολάρια από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λέει ότι οι συνεργασίες με brands της αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα.

https://i.pinimg.com/736x/d0/64/7c/d0647c29876fafc99fad0716e7493967.jpg

H Mary Margaret αρχικά συνεργάστηκε με μικρά brands και τοπικές επιχειρήσεις. Τώρα χρεώνει 900 $ ανά deal με brands.

Το μεγαλύτερο μέρος του paid περιεχομένου της ανεβαίνει στο Instagram, αλλά κερδίζει επίσης χρήματα από αναρτήσεις στο TikTok.

Εντάχθηκε επίσης στο πρόγραμμα Amazon Influencer και κερδίζει χρήματα όταν οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα από το online κατάστημα της με προσωπικά επιλεγμένα προϊόντα.

Η ίδια πιστεύει μάλιστα ότι είναι σημαντικό να είναι διαφανής σχετικά με τα κέρδη της και να παρέχει συμβουλές, τις οποίες να μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι, που θέλουν να μπουν σε ένα παρόμοιο μονοπάτι. «Έτσι, ο απώτερος στόχος μου να μοιραστώ όλη αυτή την εμπειρία, θέλω να γίνω το άτομο που δεν είχα όταν πρωτοξεκίνησα», λέει στο Business Insider. Σε αντίθεση με άλλους influencers που είναι πιο… μυστικοπαθείς αναφορικά με τα χρήματα που βγάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 18 =