αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως χρησιμοποιεί το Facebook τα δεδομένα μας

Πως χρησιμοποιεί το Facebook τα δεδομένα μας

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου της και μερικά σκάνδαλα για να δώσει η Facebook στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα που μοιράζονται μαζί της. Από το 2018, μάλιστα, έχει προσθέσει την ενότητα Access Your Information όπου και συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες των χρηστών για να τις βρίσκουν εύκολα και γρήγορα.

Τώρα, η εταιρεία επιστρέφει με μια νέα έκδοση του Access Your Information, η οποία είναι ακόμα πιο εύκολη στη χρήση, πιο εύκολη στην κατανόηση και με νέο σχεδιασμό. Αντί για δύο κατηγορίες δεδομένων (Your Information και Information About You), αυτή τη φορά υπάρχουν οι εξής 8 κατηγορίες

  1. Your Activity Across Facebook
  2. Friends and Followers
  3. Preferences
  4. Personal Information
  5. Logged Information
  6. Ads Information
  7. Apps and Websites Off of Facebook
  8. Security and Login Information

Κάθε μία από τις παραπάνω “σπάζει” σε περισσότερες υποκατηγορίες ούτως ώστε να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα και συγκεκριμένα τις πληροφορίες που σ’ ενδιαφέρουν, ενώ έχει προστεθεί και λειτουργία αναζήτησης (π.χ. κάνεις αναζήτησή για πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σου).

facebook-access-your-information-1.jpg

Ακόμη, η Facebook ενημερώνει τους χρήστες για τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών προκειμένου να τους προσφέρει μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης στο Facebook. Για παράδειγμα, η τοποθεσία του χρήστη είναι ένας από τους παράγοντες για να δει μια συγκεκριμένη διαφήμιση σχετικά με εφαρμογή παράδοσης φαγητού στην περιοχή του.

Η νέα έκδοση του Access Your Information είναι διαθέσιμη στη mobile εφαρμογή Facebook για συσκευές Android και iOS, ενώ σύντομα θα προστεθεί και σε άλλες πλατφόρμες.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =