αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια; Εδώ είναι 4 τρόποι για να απαντήσεις σε μια job interview

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια; Εδώ είναι 4 τρόποι για να απαντήσεις σε μια job interview

Οι ερωτήσεις που μπορούν να σου γίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά, είναι πολλές. Άλλες αναμενόμενες, και άλλες όχι τόσο. «Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα;». Ναι αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να σου γίνει. Το TheLadders.com παραθέτει 4 καλές απαντήσεις που μπορείς να δώσεις.

1- Υπογράμμισε ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα νέα skills που θα μάθεις, σε αυτή τη δουλειά. Πες δηλαδή ότι φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα στην δουλειά σε 5 χρόνια. Και εξήγησε το πως σκοπεύεις να προσφέρεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείξεις ότι η συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε να σε βοηθήσει να πετύχεις ορισμένους επαγγελματικούς στόχους σου.

2- Μίλα για την επέκταση του ρόλου σου. Ειδικά για για δουλειές σε πεδία όπως οι πωλήσεις, η διδασκαλία και πολλά άλλα, μπορείτε να μιλήσετε για το πόσο θέλετε να βελτιώσετε την εργασία σας μέσα σε πέντε χρόνια. Ένα παράδειγμα: «Μέσα σε πέντε χρόνια θα ήθελα να αναγνωριστώ ως expert όσον αφορά τη γνώση προϊόντων. Nα έχω αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με τους πελάτες, να έχω διευρύνει σημαντικά την πελατειακή βάση στο πεδίο μου και ίσως να έχω συνδεθεί σε μερικούς μεγάλους εθνικούς πελάτες».

3- Φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστής. Μίλα για τους στόχους που έχεις σε βάθος χρόνου, μέσα στην ίδια δουλειά. Αλλά μην ξεχάσεις να πεις ότι μπορείς να προσαρμοστείς σε καταστάσεις που θα προκύψουν.

4- Ανέφερε την γενική κατεύθυνση σου. Κάνε κάποια έρευνα και εντόπισε κενά στις δυνατότητες της εταιρείας. Στη συνέχεια δες τις δυνατότητες σου. Και εξέτασε που τέμνονται αυτές οι δύο διαδρομές. Περιέγραψε το μέλλον σου, και πως μπορείς να προσφέρεις αξία στην εταιρία σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =