αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως το Facebook σε «παρακολουθεί» και όταν δεν βρίσκεσαι στο site ή στο app του (και πως να το σταματήσεις)

Πως το Facebook σε «παρακολουθεί» και όταν δεν βρίσκεσαι στο site ή στο app του (και πως να το σταματήσεις)

Είναι γνωστό ότι οι τεχνολογικές εταιρείες συλλέγουν διάφορα δεδομένα για τους χρήστες τους. Αυτή η πρακτική έχει δημιουργήσει πολλές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να είναι πιο “διαφανείς” σχετικά με το πώς συλλέγουν τα δεδομένα και για ποιο λόγο. Για παράδειγμα, το Facebook έχει παραδεχτεί ότι παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών ακόμα και όταν δεν βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή ή το site του.

Η “Δραστηριότητα εκτός Facebook” περιλαμβάνει πληροφορίες που οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί στέλνουν στο Facebook σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με αυτές.

Σύμφωνα με το Facebook, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση διαφημίσεων που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η παρακολούθηση αποτελεί παραβίαση του απορρήτου.

Αν θέλετε, μπορείτε να σταματήσετε το Facebook από το να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας, όταν δεν βρίσκεστε μέσα στην εφαρμογή ή το site του.

Πηγαίνετε στην ενότητα “Δραστηριότητα εκτός Facebook” και κάνετε κλικ στην επιλογή “Περισσότερες επιλογές”, από το μενού στη δεξιά πλευρά του ιστότοπου (κάτω από την Αποσύνδεση Ιστορικού). Θα εμφανιστεί η επιλογή “Διαχειριστείτε τη μελλοντική δραστηριότητα”. Πατήστε πάνω σε αυτή.

Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητας εκτός Facebook.

Η Jennifer Huddleston, στέλεχος στο American Action Forum, δήλωσε ότι οι χρήστες πρέπει πάντα να εξετάζουν καλά την ενότητα απορρήτου μιας εφαρμογής και να κάνουν αλλαγές, ώστε να νιώθουν άνετα με τα δεδομένα που μοιράζονται.

Πιστεύω, επίσης, ότι οι καταναλωτές, όταν κάνουν λήψη μιας νέας εφαρμογής ή εγγραφή σε μια νέα υπηρεσία, μπορεί να θέλουν πραγματικά να σκεφτούν αυτές τις επιλογές, αντί να κάνουν κλικ στο ναι, για γρήγορη πρόσβαση στην υπηρεσία“, δήλωσε η Huddleston.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες εφαρμογές και sites κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα για ελέγχους απορρήτου. Για παράδειγμα, το Facebook διαθέτει ένα dashboard (Έλεγχος απορρήτου) που επιτρέπει την ανάγνωση όλων των ρυθμίσεων σχετικά με το απόρρητο και την προσαρμογή αυτών, ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =