αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως το Facebook αδειάζει την μπαταρία του κινητού σου χωρίς να το καταλάβεις- Το αποκάλυψε ένας απολυμένος εργαζόμενος της Meta

Πως το Facebook αδειάζει την μπαταρία του κινητού σου χωρίς να το καταλάβεις- Το αποκάλυψε ένας απολυμένος εργαζόμενος της Meta

Το Facebook μπορεί να αδειάσει κρυφά τις μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων μας. Η πρακτική, γνωστή ως «negative testing», επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να αδειάζουν… την μπαταρία του κινητού κάποιου με πρόφαση το λεγόμενο ”testing features”. Για να τεστάρουν δηλαδή διάφορα πράγματα όπως η ταχύτητα εκτέλεσης της Χ εφαρμογής ή τον τρόπο φόρτωσης μιας εικόνας, σύμφωνα με τον data scientist, George Hayward. 

Σε συνέντευξή του στη New York Post, ο George Hayward ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από την Meta τον περασμένο Νοέμβριο επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κάποιες συγκεκριμένες δοκιμές για το Messenger.

«Είπα στoν μάνατζερ, ‘Αυτό μπορεί να βλάψει κάποιον’ και μου απάντησε ότι βλάπτοντας λίγους μπορούμε να βοηθήσουμε τις μεγαλύτερες μάζες», λέει ο 33χρονος.

Ο Hayward εργάστηκε στην εφαρμογή Messenger του Facebook, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν γραπτά μηνύματα ή να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις — και είναι ένα κομβικό εργαλείο επικοινωνίας σε πολλές χώρες, όπως εξηγεί και ο ίδιος.

https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2023/01/former-facebook-worker-claims-app-drains-phone-battery-4-1.jpg?resize=950,633&quality=75&strip=all

Ο George Hayward

Ένα τεστ σαν το παραπάνω γίνεται χωρίς να γνωρίζει ο κάτοχος του τηλεφώνου ότι συμβαίνει αυτή η διαδικασία στη συσκευή του.

Ο Hayward, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην Meta, αλλά αργότερα την απέσυρε, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή «θα μπορούσε να βλάψει κάποιον» εξαντλώντας την μπαταρία του χωρίς προειδοποίηση.

Όπως αναφέρει στη μήνυση του, η τακτική αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους κατόχους κινητών τηλεφώνων που μπορεί να βρεθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να χρειάζονται το κινητό τους τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν για την παροχή βοήθειας σε αυτούς αλλά να μην μπορούν να το κάνουν επειδή η μπαταρία θα έχει καταναλωθεί από… τα negative testings.

Τονίζει ότι δεν γνωρίζει πόσα άτομα έχουν επηρεαστεί από τα τεστ του Facebook, αλλά πιστεύει ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί στην πρακτική αυτή, επειδή του δόθηκε ένα εσωτερικό έγγραφο εκπαίδευσης με τίτλο, «Πώς να εκτελέσετε προσεκτικά negative tests», το οποίο περιλάμβανε παραδείγματα τέτοιων πειραμάτων που διεξάγονται. «Δεν έχω δει πιο φρικτό έγγραφο στην καριέρα μου», λέει ο 33χρονος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 12 =