αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως το Airbnb άλλαξε τα δεδομένα για απαξιωμένες περιοχές όπως το Κουκάκι και τα Πετράλωνα (αλλά ανέβασε και τις τιμές)

Πως το Airbnb άλλαξε τα δεδομένα για απαξιωμένες περιοχές όπως το Κουκάκι και τα Πετράλωνα (αλλά ανέβασε και τις τιμές)

Αφού πρώτα η Airbnb άλλαξε το χάρτη της κτηματαγοράς, τώρα ανεβάζει και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε επίπεδα που σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνουν ακόμη και το 20%. Το φαινόμενο Airbnb αυτή τη φορά βάζει το χέρι του στις εισηγήσεις των εκτιμητών, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να συμβάλλει ώστε ακίνητα ξεχασμένα κι αζήτητα επί χρόνια, να είναι πλέον περιζήτητα και σε «τσιμπημένη» τιμή.

Γειτονιές που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην απαξίωση, αλλά έχουν το προνόμιο να είναι στο κέντρο της Αθήνας, Κουκάκι, τα Πετράλωνα, το Μετς, το Γκάζι, ο Κεραμεικός αλλά και πολλές περιοχές της χώρας όπως η Μεσσηνία και η Λακωνία, τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πάνω τους λόγω του φαινομένου της Airbnb και βλέπουν τις τιμές να εκτοξεύονται. Διαμερίσματα και παλιές μονοκατοικίες που βρίσκονταν για χρόνια στα αζήτητα μέσα σε λίγους μήνες έγιναν περιζήτητα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις περιοχές που επικρατεί η μόδα της Airbnb οι εκτιμητές εισηγούνται αυξήσεις στις τιμές ζώνης ενώ ανοδικά διαμορφώνονται οι τιμές ζώνης σε νησιωτικές περιοχές που εμφανίζουν έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Στην περιφέρεια λόγω του φαινομένου της Airbnb, περιζήτητα είναι τα ακίνητα στη Μάνη και ευρύτερα στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας. Και μην ξεχνάμε την νησιωτική Ελλάδα. Έντονη άνθιση σημειώνεται στα «φιλέτα» του τουρισμού: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια αναζήτηση για AirBnB διαμερίσματα στη Χίο εμφανίζει 224 καταχωρήσεις, στη Σύμη 124 σπίτια και στην Ιθάκη 75 ακίνητα.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 1 =