αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως πολλοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έγιναν… δισεκατομμυριούχοι για λίγα λεπτά

Πως πολλοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έγιναν… δισεκατομμυριούχοι για λίγα λεπτά

Μία ασυνήθιστη υπόθεση στον τομέα των κρυπτονομισμάτων έκανε πολύ κόσμο αισχρά πλούσιους για σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ένα σφάλμα στα Coinbase και CoinMarket Cap, μετέτρεψε στιγμιαία όλους τους κατόχους κρυπτονομισμάτων σε δισεκατομμυριούχους.

Στην πραγματικότητα, το σφάλμα εκτόξευσε την αξία του ενός Bitcoin στα $878 δισεκατομμύρια και πολλοί χρήστες είδαν τους λογαριασμούς τους να έχουν Bitcoins που αντιστοιχούν σε εκατομμύρια, δισεκατομμύρια ή ακόμα και τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα το σφάλμα δεν περιορίστηκε στο Bitcoin, αλλά επηρέασε και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το Ripple.

Προφανώς το περιστατικό ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό και πολλοί πίστεψαν πως έπεσαν θύματα hacking. Όταν επικοινώνησαν με τις πλατφόρμες, τους ενημέρωσαν πως πρόκειται για σφάλμα στην προβολή της αξίας των κρυπτονομισμάτων και δεν επηρεάζει την αγορά και πώλησή τους.

Οι πλατφόρμες απέρριψαν επίσης τις φήμες που έκαναν λόγο για περίπτωση hacking. Το πρόβλημα επιλύθηκε σε περίπου μισή ώρα και η προβολή της αξίας των κρυπτονομισμάτων επέστρεψε στο κανονικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =