αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Steve Jobs κατάφερνε να «ελέγχει» τους άλλους και να κερδίζει πάντα αυτό που θέλει

Πως ο Steve Jobs κατάφερνε να «ελέγχει» τους άλλους και να κερδίζει πάντα αυτό που θέλει

Είτε σου αρέσει το στιλ ηγεσίας του, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι ο Steve Jobs κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Δημιουργώντας μερικά καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, τα οποία επηρέασαν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στην καριέρα του και κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της Apple, όμως, πάντα έβρισκε ένα τρόπο να τα ξεπερνά και να χαράζει τη δική του πραγματικότητα, πείθοντας ανθρώπους με πραγματικά ‘πιστεύω’ και επιχειρήματα να τον ακολουθήσουν. Και έτσι έχτισε και την εταιρεία του.

Ο Jobs εφάρμοζε πολλές τακτικές για να κερδίζει αυτό που θέλει. Το Business Insider συγκέντρωσε σε ένα άρθρο μερικά τρικ που εφάρμοζε ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple, και κατάφερνε να «ελέγχει» τους ανθρώπους. Και φυσικά κάπως έτσι έπαιρνε πάντα αυτό που ήθελε.

– Να είσαι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους έστω κι αν γίνεσαι σκληρός. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις ακόλουθους. Για παράδειγμα ο Jobs κάποια στιγμή είπε μπροστά στους εργαζομένους του: “Τα προϊόντα μας είναι χάλια! Δεν έχουν κανένα σέξι στοιχείο πια”.

– Να δουλεύεις σκληρά και οι άλλοι θα σε σέβονται. Ο σεβασμός είναι ένα βασικό στοιχείο να πάρεις αυτά που θέλεις.

– Αφόπλισε τους γύρω σου με τις γνώσεις σου στο αντικείμενο σου.

– Να παίρνεις αποφάσεις γρήγορα και αποφασιστικά. Μπορείς πάντα εξάλλου να τις αλλάξεις αργότερα.

– Να ισχυρίζεσαι ότι όλες οι ιδέες που έχεις είναι δικές σου. Έτσι εμπνέεις τους άλλους.

– Μην αναβάλλεις ποτέ τη διόρθωση προβλήματα. Λύσε τα τώρα.

– Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις τους προβληματικούς ανθρώπους γύρω σου. Είτε να τους αντιμετωπίσεις ευθέως, είτε να τους αγνοήσεις εντελώς.

– Να απαιτείς την τελειότητα και να μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Ο Jobs ήταν απαιτητικός στη δουλειά και περίμενε τον καλύτερο εαυτό από τους άλλους. Γι’ αυτό και έκανε την Apple το μοναδικό lifestyle brand στη βιομηχανία  της τεχνολογίας.

– Ο,τι κάνεις να το κάνεις με πάθος. Οι άνθρωποι έτσι ταυτίζονται μαζί σου και επηρεάζονται όταν εσύ εκδηλώνεις έντονα αισθήματα γι’ αυτά που θέλεις να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =