αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Mr Jumbo βγάζει 413.975 ευρώ καθαρά κέρδη την ημέρα

Πως ο Mr Jumbo βγάζει 413.975 ευρώ καθαρά κέρδη την ημέρα

Με… 413.975 ευρώ τη μέρα «τρέχουν» τα καθαρά κέρδη της Jumbo του Απόστολου Βακάκη. Η αποκαλούμενη «βιομηχανία της χαράς», που δημιουργήθηκε πριν από 32 χρόνια από τον αλεξανδρινής καταγωγής Έλληνα επιχειρηματία, έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κερδοφορίας στην τελευταία 12μηνη οικονομική χρήση, η οποία και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου της Jumbo εκτινάχτηκαν στα 151,1 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 15,3% σε ετήσια βάση. Επίδοση εξαιρετικά θετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο χρονικό ορίζοντα των τελευταίων 365 ημερών τα κέρδη ακολουθούν έναν ρυθμό παραγωγής της τάξεως των… 17.248 ευρώ την ώρα.

Όπως σημειώνει το Mononews.gr, δεν χωρά αμφιβολία ότι μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου των Folli Follie, η επενδυτική κοινότητα έχει γίνει εξαιρετικά επιφυλακτική σε ότι αφορά τα «λαμπυρίζοντα» μεγέθη των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Ο Απόστολος Βακάκης βέβαια «σαν έτοιμος από καιρό», έχει φροντίσει να φωτίζονται επαρκέστατα οι ισολογισμοί της Jumbo. Χωρίς να μένουν σκιές. Κάτι το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται μέσα από τις εκθέσεις ελέγχου που φέρουν την υπογραφή της Grant Thornton. Της πέμπτης κατά σειράν από τις μεγάλες, διεθνείς δυνάμεις του κλάδου των ελεγκτικών εταιρειών.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την τελευταία οικονομική κατάσταση, η Grant Thornton αύξησε ακόμη περισσότερο τους ελέγχους στην Jumbo.

Εξέτασε ενδελεχώς τον κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε στα 753,3 εκατ. ευρώ, μέσα από ένα δίκτυο 75 καταστημάτων του ομίλου, σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Η ελεγκτική εταιρεία κάνει λόγο για αναλυτικές διαδικασίες μέσω των οποίων πιστοποιήθηκαν τα έσοδα. Χρησιμοποιώντας ακόμη και ειδικό εμπειρογνώμονα για το έργο της, που μεταξύ των άλλων περιελάμβανε και εξέταση των πληροφοριακών συστημάτων της Jumbo.

Παράλληλα διεξοδικός έλεγχος έγινε και στα αποθέματα του ομίλου, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 247,8 εκατ. ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όπως επισημαίνεται από την Grant Thornton «παρευρεθήκαμε και σε μέρος της διαδικασίας των φυσικών απογραφών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 19 =