αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Mr Facebook κατάφερε να περάσει απαρατήρητος, κατά το ταξίδι του στην Ελλάδα

Πως ο Mr Facebook κατάφερε να περάσει απαρατήρητος, κατά το ταξίδι του στην Ελλάδα

Ήρθε, είδε, πέρασε καλά και έφυγε. Και κανείς δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει. Ο Mark Zuckerberg ήρθε στην Ελλάδα πριν μερικές ημέρες, και κατάφερε να κινηθεί υπό άκρα μυστικότητα. Μαζί µε τη σύζυγό του, απόλαυσε διακοπές στην Αθήνα και στα νησιά του Αιγαίου περνώντας κυριολεκτικά απαρατήρητος. Μέχρι την τελευταία ηµέρα του ταξιδιού, όταν αποφάσισε να δηλώσει την παρουσία του στη χώρα µας αναρτώντας µια φωτογραφία του ζευγαριού από τον Παρθενώνα, ο δισεκατοµµυριούχος ιδρυτής του Facebook κινήθηκε ινκόγκνιτο από την Αθήνα µέχρι τη Μήλο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο Αµερικανός δισεκατοµµυριούχος και η 34χρονη παιδίατρος έφθασαν στην Αθήνα το µεσηµέρι της προηγούµενης Κυριακής και αµέσως κατευθύνθηκαν στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου τους περίµενε η θαλαµηγός που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους.

Οι ίδιες πηγές ενηµέρωσης αναφέρουν ότι το deal µε την πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε κλειστεί από τις Ηνωµένες Πολιτείες και µέσα στους όρους της συµφωνίας ήταν να τηρηθεί άκρα µυστικότητα από το πλήρωµα για την παρουσία του ζεύγους Ζάκερµπεργκ, καθώς και για το πρόγραµµα της κρουαζιέρας. Πρώτος σταθµός του ταξιδιού φέρεται να ήταν η ∆ήλος, µια και ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ είχε εκφράσει την επιθυµία να θαυµάσει από κοντά τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού.

Ο 35χρονος επιχειρηµατίας και η σύζυγός του έµειναν για αρκετές ώρες στη γενέτειρα του θεού Απόλλωνα, όπου ενηµερώθηκαν για την ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήµατα της ∆ήλου. Στη συνέχεια, η θαλαµηγός αναχώρησε µε προορισµό τη Μήλο, για την οποία η Πρισίλα Τσαν είχε ακούσει εξαιρετικές κριτικές. Το ζευγάρι κολύµπησε σε απόκρυφες, χρυσαφένιες παραλίες του νησιού και την επόµενη µέρα η κρουαζιέρα συνεχίστηκε στις Μικρές Κυκλάδες, σύµφωνα µε τουριστικές πηγές.

Μολονότι το ακριβές πρόγραµµα των διακοπών του ζεύγους Ζάκερµπεργκ στην Ελλάδα κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο µυστικό, οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να επέστρεψε στην Αθήνα την Τετάρτη. Αγνωστο παραµένει, ωστόσο, το µέρος που έµειναν στην Αθήνα, καθώς σε επικοινωνία που είχε το «Εθνος της Κυριακής» µε τα πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας κανείς δεν γνώριζε για την παρουσία του διάσηµου επιχειρηµατία στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της µυστικότητας µε την οποία κινείται ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ στις ιδιωτικές του επισκέψεις είναι το γεγονός ότι η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook για τη Γιορτή της Μητέρας µε φόντο το Μουσείο του Λούβρου δηµοσιεύθηκε όταν το ζευγάρι φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα. Κάπως έτσι προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» του και από την Αθήνα, αφού η selfie που έβγαλε το ζεύγος Ζάκερµπεργκ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανέβηκε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για τις Ηνωµένες Πολιτείες της Αµερικής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σε αυτήν την τελευταία βόλτα στην Ελλάδα, ο δισεκατοµµυριούχος και η 34χρονη σύζυγός του επέλεξαν να περπατήσουν στη ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και να καταλήξουν µέσα από το Ηρώδειο στον Παρθενώνα. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κινήθηκαν ινκόγκνιτο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον κόσµο, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Εθνος της Κυριακής» υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου, «ήταν οι πιο διακριτικές παρουσίες στην περιοχή». Από το πρόγραµµα του ζεύγους Ζάκερµπεργκ δεν µπορούσε να λείπει φυσικά το Μουσείο της Ακρόπολης.

*Η κεντρική εικόνα, είναι φωτογραφία αρχείου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =