αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Mark Zuckerberg κρατά 18.000 εργαζομένους στον δρόμο της συνεχούς καινοτομίας

Πως ο Mark Zuckerberg κρατά 18.000 εργαζομένους στον δρόμο της συνεχούς καινοτομίας

Η αξία του Facebook αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 440 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, έχει πάνω από 18.000 εργαζομένους. Τόσοι πολλοί άνθρωποι, κι όμως βρίσκονται στον δρόμο της συνεχούς καινοτομίας. Υπεύθυνος είναι φυσικά ο Mark Zuckerberg, ο οποίος μανατζάρει την εταιρία με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να καινοτομούν. Αλήθεια, πως μπορείς να κρατήσεις τόσους πολλούς εργαζομένους, στον δρόμο της καινοτομίας;

Το αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στο podtcast Masters of Scale, του Reid Hoffman. «Εξετάζω το ποιες είναι οι κατευθύνσεις υψηλού επιπέδου στις οποίες πρέπει να κινηθούμε και ξέρω ποιοι άνθρωποι πρέπει να εργαστούν πάνω σε αυτές. Αλλά σε καθημερινή βάση, πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνω είναι του στιλ: Οκ, αυτό θα καταστρέψει την εταιρία; Αν όχι, τότε άσε τους να το δοκιμάσουν».

Και εξήγησε: «Αν το κόστος της δοκιμής δεν είναι υπερβολικά υψηλό, τότε θα μάθουμε πολλά περισσότερα με τον πειραματισμό και αφήνοντας τις ομάδες να εξερευνήσουν πράγματα που αξίζει να εξερευνήσουν».

«Νομίζω, ότι η στρατηγική του Facebook, είναι να μαθαίνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τι θέλει η κοινότητα να κάνουμε. Αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα που μας ωθεί να δοκιμάζουμε πράγματα, ακόμα κι αν τελικά αποτυγχάνουν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =