αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Elon Musk έχασε 16 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Πως ο Elon Musk έχασε 16 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Κατά 16,3 δισ. δολάρια μειώθηκε η καθαρή αξία της περιουσίας του Ελον Μασκ την Τρίτη, κίνηση που αποτελεί τη μεγαλύτερη «εξαΰλωση» μέσα σε μία μόλις μέρα που έχει καταγράψει ποτέ ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η μετοχή της εταιρείας του Μασκ, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, έχασε την Τρίτη 21%, σημειώνοντας πτώση-ρεκόρ, μετά την απόφαση του S&P Dow Jones Indices να μη συμπεριλάβει τη μετοχή στον S&P 500. 

Την Παρασκευή, η αρμόδια επιτροπή του S&P 500 αποφάσισε να προσθέσει στον δείκτη την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Εtsy, την κατασκευάστρια εξοπλισμού αυτόματων δοκιμών/ελέγχων Teradyne και τη φαρμακευτική εταιρεία Catalent, αλλά όχι τη μετοχή της Tesla.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν δει απότομες μεταβολές στην καθαρή αξία της περιουσίας τους τον τελευταίο καιρό. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com έχασε την Τρίτη 7,9 δισ. δολάρια, ενώ ο Zhong Shanshan πρόσθεσε περισσότερα από 30 δισ. δολάρια στην περιουσία του -ο ιδρυτής εταιρείας εμφιαλωμένου νερού έγινε έτσι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 17 =