αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο CEO του Shopify διπλασίασε την (μεγάλη) περιουσία του μέσα σε 6 μήνες

Πως ο CEO του Shopify διπλασίασε την (μεγάλη) περιουσία του μέσα σε 6 μήνες

Ο Tobi Lutke, ο Καναδός διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify, έχει περιουσία, η οποία έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις έξι μήνες, φτάνοντας τα 3,2 δισ. δολάρια. Όλα αυτά χάρις στην εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας.

Η μετοχή εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει “εκτοξευθεί” 106% από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν το Forbes καταμέτρησε τον πλούτο των επιχειρηματιών ώστε να συντάξει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων για το 2019. Η Shopify παρέχει ένα μηχανισμό αγορών προϊόντων μέσω διαδικτύου, που εξυπηρετεί πάνω από 800.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς της Kylie Jenner, Kylie Cosmetics.

Ο Lutke, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία, κατέχει σχεδόν το 9% της εταιρείας που εδρεύει στην Οτάβα. Ο ίδιος ίδρυσε το Shopify το 2004, αφότου αυτός και ένας φίλος είχαν προσπαθήσει να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα snowboard από το Οντάριο και συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχαν αποτελεσματικά εργαλεία για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δραστηριοποιηθούν διαδικτυακά. Όταν ο χειμώνας τελείωσε και οι πωλήσεις του snowboard μειώθηκαν, ο Lutke είπε στο Forbes σε μια συνέντευξη του Ιουνίου 2018 ότι αποφάσισε να δημιουργήσει την Shopify.

Οι αγοραστές έχουν δαπανήσει πάνω από 100 δισ. δολάρια σε ιστοσελίδες που συνδέονται με το Shopify, από τότε που άρχισε να λειτουργεί, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Shopify είχε 1,1 δισ. δολάρια έσοδα το 2018, τα οποία σημείωσαν αύξηση 59% από το προηγούμενο έτος.

Η χρηματιστηριακή αξία της Shopify, που ανέρχεται στα 42,3 δισ. δολάρια είναι πλέον μεγαλύτερη από αυτή των πολλών μεγάλων εμπορικών σημάτων, όπως το Twitter, το Snap, το Square και το Lyft.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Lutke προτιμά οι υπάλληλοί του να μην ελέγχουν τακτικά την τιμή της μετοχής της Shopify.

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 12 =