αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ορίζεται ο πετυχημένος άνθρωπος, σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα- Τα 8 «συστατικά» που πρέπει να έχεις

Πως ορίζεται ο πετυχημένος άνθρωπος, σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα- Τα 8 «συστατικά» που πρέπει να έχεις

Ο Δαλάι Λάμα έχει καταγράψει την δική του ιδιαίτερη διαδρομή. Εδώ και πολλά χρόνια. Ως ενσάρκωση του ελεήμονος Βούδα, ο θιβετιανός ηγέτης πέρασε τη ζωή του ταγμένος στην αγαθοεργία και την αγάπη στον συνάνθρωπο. Έχει συγγράψει αναρίθμητα βιβλία και έχει δώσει επίσης αμέτρητες διαλέξεις στα μήκη και τα πλάτη της Γης καλώντας για παγκόσμια ειρήνη, αγάπη στον πλησίον και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ο πνευματικός ηγέτης των θιβετιανών βουδιστών είναι μόλις η 14η μετενσάρκωση του Δαλάι Λάμα και όπως δηλώνει ο ίδιος, πιθανότατα θα είναι και η τελευταία. Το 1989 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του και από τον Δεκέμβριο του 2008 έχει σχεδόν αποσυρθεί από τον ρόλο του, περιμένοντας καρτερικά να δει τι θα γίνει με τη διαδικασία διαδοχής του. Έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι ο επόμενος Δαλάι Λάμα ενδεχομένως να εντοπιστεί εκτός Θιβέτ και πραγματοποιεί ενέργειες για να τον ορίσει προτού πεθάνει.

Κατά την διάρκεια της ζωή του, έχει δώσει τον δικό του ορισμό για αυτό που λέμε «πετυχημένος άνθρωπος». Ένας ορισμός βασιζόμενος σε 8 «συστατικά». Παρακάτω μπορείς να δεις την λίστα με αυτά τα «συστατικά». Ένας πραγματικός ήρωας πρέπει να υποτάσσει τον δικό του θυμό και μίσος. Ο στόχος δεν είναι να γίνεις καλύτερος από κάποιον άλλο, αλλά από αυτό που ήσουν εσύ πριν. Άνοιξε τα χέρια σου στην αλλαγή, αλλά μην αφήσεις τις αξίες σου να φύγουν. Είναι μόνο μερικές από τις σοφές συμβουλές που θα δεις παρακάτω.

https://i.pinimg.com/originals/50/1d/f3/501df377eab28fbe81cf4990724c2397.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 11 =