αρχικηVIRALΠως οι φίλοι μας επηρεάζουν στα χρήματα που ξοδεύουμε. Και μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Πως οι φίλοι μας επηρεάζουν στα χρήματα που ξοδεύουμε. Και μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε την ώρα που συμβαίνει, αλλά οι φίλοι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν στο πόσα χρήματα ξοδεύουμε. ‘Η δεν ξοδεύουμε. Αυτό εξηγεί στο παρακάτω βίντεο η οικονομική σύμβουλος, Farnoosh Torabi. Αν κάνεις παρέα με άτομα που θέλουν να βγαίνουν συχνά έξω, να διασκεδάζουν κάθε βράδυ, και να κάνουν ψώνια, είναι πιθανό να παρασυρθείς και εσύ. Άλλωστε, αν θες να κάνεις παρέα μαζί τους, μάλλον θα πρέπει να «ακολουθήσεις» στον ίδιο ρυθμό.

Από την άλλη, αν κάνεις παρέα με άτομα που δεν σπαταλούν πολλά λεφτά, είναι πιθανό να φανεί και στην δική σου τσέπη η εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου: Που θα ήθελες να είσαι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια;

Κάνε τα πλάνα σου με βάση την απάντηση που θα δώσεις. Και σίγουρα αυτό συνδέεται και με τα άτομα που θα έχεις γύρω σου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε άλλωστε, ότι είναι καλό να κάνουμε παρέα με άτομα που έχουν παρόμοιος στόχους με εμάς.

How your friends are preventing you from saving money

Farnoosh Torabi is a personal finance author and host of the “So Money” podcast. Here are her tips for saving money when you feel social pressure to spend. #investinyou (in partnership with @acorns.)

Gepostet von CNBC Make It am Montag, 20. Mai 2019

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + one =