αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες και CEOs βρίσκουν τις καλύτερες ιδέες: 8 απλές κινήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις

Πως οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες και CEOs βρίσκουν τις καλύτερες ιδέες: 8 απλές κινήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις

Όλοι θέλουν να βρουν τις «καλύτερες ιδέες». Μάλιστα πολλές φορές υπάρχει ιδιαίτερη πίεση. Με ένα ερώτημα να στροβιλίζει στο μυαλό: «Πως θα βρω μια καλή ιδέα;».

Στο τελευταίο βιβλίο του, ο best-seller συγγραφέας των New York Times, Josh Linkner, προτείνει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ίσως έχεις στο μυαλό σου. Αντί να στοχεύεις στο πως θα βρεις μια «ιδέα εκατομμυρίων» ή στο πως θα κερδίσεις ένα βραβείο Νόμπελ, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι πιο καινοτόμοι άνθρωποι επικεντρώνονται σε «μεγάλες μικρές ανακαλύψεις» – δηλαδή μικρές δημιουργικές κινήσεις που «ξεκλειδώνουν» τεράστιες ανταμοιβές με την πάροδο του χρόνου.

Αυτές οι μικρο-καινοτομίες είναι λιγότερο ριψοκίνδυνες, είναι προσβάσιμες σε όλους και προσφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, ενώ βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν το creative skillset τους.

Μέσα από χιλιάδες ώρες έρευνας και συνεντεύξεων με CEO, δισεκατομμυριούχους, επιχειρηματίες και βραβευμένους με Grammy μουσικούς, ο Josh Linkner μοιράζεται τις 8 βασικές συνήθειες που εφαρμόζουν τέτοιοι άνθρωποι και φτάνουν στις καλύτερες ιδέες. Είναι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να κάνει ο καθένας.

1# Ερωτεύσου… το πρόβλημα. Αντί να καταλήξεις πρόωρα σε μια συγκεκριμένη λύση, είναι καλύτερο να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εξετάσεις το challenge που έχεις μπροστά σου. Παρέμεινε ευέλικτος και ανοιχτόμυαλος, και δες ποια είναι τελικά η καλύτερη λύση. Αφού πρώτα έχεις μελετήσει το πρόβλημα από όλες τις οπτικές γωνίες.

2# Ξεκίνα πριν να είσαι έτοιμος. Οι καινοτόμοι άνθρωποι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν τώρα αντί να περιμένουν κάποια έγκριση, λεπτομερείς οδηγίες ή τις ιδανικές συνθήκες. Είναι πρόθυμοι να διορθώσουν την πορεία τους, να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες σε πραγματικό χρόνο και να λειτουργήσουν με ευελιξία.

3# Κάνε πειράματα. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα φτάσεις στις μεγάλες ιδέες. «Χτίζοντας ένα πλαίσιο και συνθήκες για δοκιμές και δημιουργική εξερεύνηση, οι ιδέες καλλιεργούνται και βελτιστοποιούνται», λέει ο Josh Linkner.

4# Break it to fix it. Μην πας στην παλιομοδίτικη συμβουλή «οτι δουλεύει, δεν χρειάζεται να αλλάξει». Αν θες να φτάσεις στην καινοτομία πρέπει να «αλλάξεις» κάτι πριν σταματήσει να δουλεύει. Δοκίμασε νέους τρόπους για να παρέχεις καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

5# Ψάξε το απρόσμενο. Προτιμώντας τις μη αναμενόμενες προσεγγίσεις αντί για τις προφανείς, οι καινοτόμοι άνθρωποι αμφισβητούν τη συμβατική σοφία αναζητώντας… ανορθόδοξες ιδέες. Έχουν την τάση να ανακαλύπτουν ιδέες, μερικές φορές ακόμη και περίεργες, για να φτάσουν στα καλύτερα αποτελέσματα.

6# Χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία που έχεις. Μπορεί να μην έχεις όλους του πόρους που θα ήθελες. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Συχνά, όταν είμαστε «στριμωγμένοι» αναγκαζόμαστε να βάλουμε τη δημιουργικότητα μας να δουλέψει ακόμα πιο έντονα. Και κάπως έτσι μπορείς να φτάσεις σε ιδέες που πριν δεν τις είχες σκεφτεί.

7# Οι μικρές πινελιές. Δεν μετρά μόνο η κεντρική ιδέα. Αλλά και οι μικρές πινελιές που μπορείς να βάλεις γύρω από αυτή. Μερικές μικρές καινοτομίες και εκπλήξεις, μπορούν να δώσουν στην νέα ιδέα σου το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

8# Θα πέσεις 7 φορές, θα σηκωθείς 8. Οι δημιουργικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα. Τα λάθη είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την καινοτομία. Και μπορούν μάλιστα να μετατραπούν σε πλεονέκτημα, αν τα μελετήσεις σωστά. Ακόμα και αν αποτύχουν οι προσπάθειες σου, συνέχισε να προσπαθείς. Και κάθε φορά προσπάθησε να είσαι ακόμα καλύτερος από την προηγούμενη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + six =