αρχικηVIRALΠως οι αναζητήσεις στην Google μπορούν να… προβλέψουν σε ποιες τοποθεσίες θα έχει έξαρση ο Covid-19

Πως οι αναζητήσεις στην Google μπορούν να… προβλέψουν σε ποιες τοποθεσίες θα έχει έξαρση ο Covid-19

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο που αφορούν γαστρεντερικά συμπτώματα μπορούν να προβλέψουν την αύξηση των κρουσμάτων εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα hotspot της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές στο κορυφαίο νοσοκομείο της Βοστώνης συνέκριναν τις αναζητήσεις για απώλεια γεύσης, όρεξης και διάρροια με την επίπτωση της Covid-19 σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 20 Απριλίου. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Google Trends της Alphabet, διαπίστωσαν ότι ο όγκος των αναζητήσεων είχε σχέση με τα κρούσματα που αναφέρθηκαν σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ, Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη και Ιλινόις τρεις έως τέσσερις εβδομάδες αργότερα.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Gastroenterology and Hepatology, έδειξε ότι η ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των τάσεων γρίπης πριν από μια δεκαετία, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τον κορωνοϊό.

Οι ασθενείς με Covid-19 αναφέρουν συχνά γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος και διάρροια, προκαλώντας το ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή της μελέτης.

«Τα δεδομένα μας υπογραμμίζουν τη σημασία των συμπτωμάτων του γαστρεντερικού συστήματος στη μόλυνση με κορωνοϊό και υποδηλώνουν ότι το Google Trends μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρόβλεψη πανδημιών», σημειώνει η γαστρεντερόλογος Kyle Staller στη μελέτη.

Οι επιστήμονες εξετάζουν επίσης τα λύματα για ίχνη κορωνοϊού έτσι ώστε να εντοπίσουν μέρη όπου εξαπλώνεται η Covid-19.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 11 =