αρχικηVIRALΠως ξεκίνησαν οι άνθρωποι να χαιρετιούνται με χειραψία- Ο λόγος που καθιερώθηκε αυτή η κίνηση

Πως ξεκίνησαν οι άνθρωποι να χαιρετιούνται με χειραψία- Ο λόγος που καθιερώθηκε αυτή η κίνηση

Οι χειραψίες είναι… απαγορευμένες στην εποχή του κορονοιού. Μια τόσο καθημερινή κίνηση μοιάζει τώρα «ακατάλληλη». Έτσι ώστε να εμποδιστεί η μετάδοση μικροβίων από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως ξεκίνησαν οι άνθρωποι να χαιρετιούνται με αυτή την χαρακτηριστική κίνηση; Όπως διαβάζουμε στο BBC, η συνήθεια αυτή ξεκινά πολύ παλιά. Όταν κάποιος έτεινε το δεξί του χέρι, ήθελε να δείξει ότι δεν κρατάει όπλο. Οι Ρωμαίοι από την άλλη, έπιαναν τον πήχη του χεριού του άλλου για να διαπιστώσουν ότι δεν είχαν κρυμμένο μαχαίρι στο μανίκι του.

Στη Μεσαιωνική Ευρώπη οι ιππότες έκαναν χειραψία μεταξύ τους για να δουν εάν θα έπεφταν κρυμμένα όπλα. Με απλά λόγια, ήταν μια κίνηση για να υπάρξει μεγαλύτερη… εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων που έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Τον 17ο αιώνα, πιστεύεται ότι οι Κουάκεροι (μέλη της «Θρησκευτικής Κοινωνίας των Φίλων», Χριστιανικής Ομολογίας η οποία εμφανίστηκε τον 17ο αιώνα στην Αγγλία με πρωτεργάτη τον Γεώργιο Φοξ) υιοθέτησαν την χειραψία ως χαιρετισμό. Μέχρι το 1800 είχε καθιερωθεί σε τέτοιο βαθμό που εκδόθηκαν και εγχειρίδια για τη σωστή χειραψία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − five =