αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να χτίσεις το personal brand σου χωρίς να φαίνεσαι… ψώνιο

Πως να χτίσεις το personal brand σου χωρίς να φαίνεσαι… ψώνιο

To personal branding είναι κομβικό στην εποχή μας. Αλλά κάπου τα πράγματα… έχουν ξεφύγει. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ανθρώπους που αυτοπροβάλλονται ως «γκουρού», βλέπουμε συνεχώς να διαφημίζονται σεμινάρια που είναι «ευκαιρία ζωής», και άτομα που έχουν να σου πουν το «μυστικό της επιτυχίας».

Εδώ είναι μια αλήθεια: Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους ανθρώπους περισσότερο από τα brands και τα logos. Έτσι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το κοινό σας ως ιδρυτής/ επιχειρηματίας/ freelancer/ expert, είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινού σας και του business project που τρέχετε.

Αλλά πως μπορείς θα χτίσεις το personal brand σου, χωρίς να φαίνεσαι… ψώνιο και χωρίς να δίνεις την αίσθηση ότι κάνεις «τηλεμάρκετινγκ»;

«Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι για να είσαι αυθεντικός, πρέπει να είσαι πρόθυμος να μοιραστείς τα «πάνω» και τα «κάτω». Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης είναι δύσκολη, αλλά το να μοιράζεσαι μόνο τις μεγάλες νίκες, αφήνει μια αρνητική γεύση στις μέρες μας: Οι άνθρωποι θέλουν να δουν την ανθρώπινη πλευρά σου και να ξέρουν ότι είσαι σαν αυτούς. Το να κοινοποιείτε αναρτήσεις μόνο όταν προσλαμβάνετε ή όταν έχετε ολοκληρώσει ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, απλώς προσθέτει κάτι ακόμα στην ατελείωτη ροή αυτοπροβολής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» σημειώνει το sifted.eu.

Κινηθείτε διαφορετικά: Πείτε μια ιστορία για ένα λάθος που κάνατε. ‘Η να είστε γενναίοι και να μοιράζεστε τις στιγμές που μπορεί να αισθάνεστε άγχος. Επίσης, μοιραστείτε μερικές πτυχές σας πέρα από το σκληρό επαγγελματικό κομμάτι. Μοιραστείτε λίγο περισσότερα για το ποιοι είστε και θα εκπλαγείτε από το πως μπορείτε να συνδεθείτε με τους ανθρώπους σε περισσότερα και πιο βαθιά επίπεδα.

Α, και μην ξεχνάς ότι σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο. Αν αυτοπροβάλλεσαι συνεχώς, μάλλον θα καταλήξεις περισσότερο να απωθείς τους ανθρώπους, παρά να τους φέρνεις κοντά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =