αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να τσεκάρεις ποια apps έχουν προσβαση στην τοποθεσία σου

Πως να τσεκάρεις ποια apps έχουν προσβαση στην τοποθεσία σου

Οι εφαρμογές Android πρέπει να ζητούν άδεια για πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Ξεκινώντας από το Android 11, μπορείτε ακόμη και να εκχωρήσετε στις εφαρμογές πρόσβαση μιας φοράς στην τοποθεσία σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για εφαρμογές που συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας μετά την έξοδο από την εφαρμογή.

Android

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορείτε να παρακολουθείτε τα δικαιώματα, είναι καλή ιδέα να ελέγχετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας κάθε φορά. Γίνεται εύκολα.

Αρχικά, ανοίξτε το μενού Settings στο τηλέφωνο ή το Android tablet σας κάνοντας scroll προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας) για να ανοίξετε τις ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι.

Android

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα “Privacy”.

Επιλέξτε το “Permission Manager”.

Το Permission Manager παραθέτει όλες τις διαφορετικές άδειες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές. Υπάρχουν τα πάντα, από τους αισθητήρες σώματος έως τα αρχεία καταγραφής κλήσεων. Αυτό που θέλουμε είναι το “Location”.

Αυτή η οθόνη μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετική, ανάλογα με την έκδοση του Android που έχετε και την εμφάνιση του κατασκευαστή. Στην κορυφή, θα δείτε τις εφαρμογές που έχουν πάντα πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Στην ενότητα “Only While In Use” αυτές που έχουν για μια φορά και, τέλος, θα δείτε τις εφαρμογές που δεν έχουν πρόσβαση.

Android

Για να αλλάξετε την άδεια για μια εφαρμογή, απλώς επιλέξτε την από τη λίστα.

Android

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε την προτίμησή σας για άδεια.

Android

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 11 =