αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να σταματήσεις να λες στους άλλους τα μυστικά σου- Εδώ είναι 4 απλά τρικ

Πως να σταματήσεις να λες στους άλλους τα μυστικά σου- Εδώ είναι 4 απλά τρικ

Συναντήσατε ποτέ κάποιον για πρώτη φορά και νιώσατε τόσο άνετα μαζί του που αρχίσατε να αραδιάζετε όλα… τα μυστικά σας; Αντί να απαντήσετε με μία σύντομη απάντηση όταν σας ρώτησε πώς τα πάτε, κάνετε μεγάλες αναλύσεις σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία ή τη ζωή σας γενικότερα.

Αυτό μπορεί να συμβεί σε πολλούς χώρους. Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι αποκαλύψατε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα εκνευριστικής συνομιλίας με έναν συνάδελφο από τη δουλειά; Τώρα έχετε την αίσθηση ότι όλοι στο γραφείο γνωρίζουν την επιχείρησή σας;

Το να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να πείτε σε όλους τα πάντα, είναι ένα δύσκολο μάθημα που συνήθως διδάσκεται μέσα από άβολες ή ενοχλητικές καταστάσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε και θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε καλύτερα τα μυστικά σας και να μην αποκαλύπτετε τα πάντα σε όλους. Μην ξεχνάς ότι κάποια πράγματα ίσως να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου.

1. Απομακρύνσου από τα social media

Απομακρυνθείτε από τα social media. Τουλάχιστον για τώρα. Σταματήστε να δημοσιεύετε. Σταματήστε βλέπετε. Προσπαθήστε να επανασυνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας σε πραγματικό χρόνο. Ένα σύντομο διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας ανοίξει τα μάτια για το πόσο τοξικές μπορεί να είναι μερικές φορές οι πλατφόρμες αυτές. Θα σας βοηθήσει επίσης να σταματήσετε να διαθέτετε τις προσωπικές πληροφορίες σας σε οποιονδήποτε μπαίνει στο προφίλ σας. Αλλά πριν κάνετε το διάλειμμα σας, μπορεί να πρέπει να καθαρίσετε όλες τις δυνητικά επιβλαβείς ή αδιάκριτες πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στο προφίλ σας.

2. Κάνε μία παύση πριν πατήσεις «αποστολή» ή «δημοσίευση»

Εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να απορρίψετε εντελώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε να κάνετε παύση προτού πατήσετε “αποστολή”. Όταν θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή το πιο πρόσφατο νέο για τη ζωή σας, περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες προτού το δημοσιεύσετε. Αυτό θα σας δώσει χρόνο να ξανασκεφτείτε εάν είναι επωφελές για εσάς να το δημοσιεύσετε ή όχι. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές, για δείπνο ή ασχολείστε με κάποια δραστηριότητα, το να κάνετε ένα διάλειμμα πριν την ανάρτηση, σας επιτρέπει τουλάχιστον να φύγετε από την τοποθεσία προτού δουν όλοι τι κάνετε… σε live χρόνο.

3. Γλώσσα του σώματος

Κάποιες φορές, ο άλλος απλά δεν ενδιαφέρεται να σε ακούσει. Το άτομο με το οποίο μιλάτε κοιτάζει αλλού; Φαίνεται ότι προσέχει αυτά που λέτε; Μιλάτε για πολύ ώρα; Είναι ο άλλος στραμμένος προς το μέρος σας και είναι ανοιχτός απέναντι σας; Ή μήπως μοιάζει σαν να προσπαθεί να κάνει μια γρήγορη απόδραση από τη συζήτηση; Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος του άλλου. Μην μιλάτε μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι είναι πολύ ευγενικοί για να αλλάξουν τη συζήτηση. Μην τους κρατάτε «ομήρους» γιατί δεν θέλουν να φανούν αγενείς φεύγοντας.

4. Χρησιμοποίησε τον «κανόνα του πρωτοσέλιδου»

Ο “κανόνας του πρωτοσέλιδου” είναι μια καλή τεχνική που πρέπει να έχετε κατά νου, εάν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τις κινήσεις και τις σκέψεις σας ιδιωτικές. Με απλά λόγια, δεν αποκαλύπτεις ποτέ κάτι που δεν θα ήθελες να εμφανιστεί στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την επόμενη μέρα. Αυτός ο κανόνας ισχύει ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στα αρχικά στάδια μιας σχέσης. Αλλά μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε σε σχέσεις με άτομα που δεν έχουν αποδείξει ότι είναι αξιόπιστα. Έτσι, αν δεν θέλετε τα στοιχεία του χρέους της πιστωτικής σας κάρτας να είναι στην πρώτη σελίδα της αυριανής εφημερίδας, τότε μην τα πείτε σε κανέναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τη μάζα (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 3 =