αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως να στήσεις το τέλειο βιογραφικό»: Εξηγεί η 27χρονη που παραιτήθηκε από την Google και ίδρυσε career startup

«Πως να στήσεις το τέλειο βιογραφικό»: Εξηγεί η 27χρονη που παραιτήθηκε από την Google και ίδρυσε career startup

Στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών στην οποία ζούμε, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις. Πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Πρώτα από όλα, σε ότι αφορά την δομή του βιογραφικού σου και στο τι αυτό θα περιλαμβάνει. Η Liz Wessel είναι 27 χρονών και έχει προλάβει να ιδρύσει τη δική της startup. Αφού πρώτα εργάστηκε για 2 χρόνια στην Google, από όπου και αποχώρησε για να κάνει το δικό της επιχειρηματικό ξεκίνημα. Τώρα είναι ιδρύτρια και CEO της WayUp. Πρόκειται για μια πετυχημένη πλατφόρμα που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές για να βρουν δουλειά σε εταιρίες όπως η Uber, η Microsoft ή οι New York Times.

Η ίδια μιλά στο Business Insider, και εξηγεί το πως μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο βιογραφικό. Είναι αυτονόητο πρέπει καταρχήν να αποφύγεις τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αλλά και τα λάθη στα στοιχεία επικοινωνίας. Στην συνέχεια, κάτω από κάθε point που αφορά την προϋπηρεσία σου στην εκάστοτε εταιρία, πρέπει να γράψεις τι έκανες εκεί. Η Wessel φέρνει το παράδειγμα του σερβιτόρου. Αν έκανες μια τέτοια δουλειά, μάλλον πρέπει να γράψεις κάτι του στιλ: Παραλάμβανα και έβαζα τους πελάτες να καθίσουν, έπαιρνα τις παραγγελίες από τους πελάτες, ρωτούσα αν είναι όλα καλά με το φαγητό τους, μάζευα τα τραπέζια και βοηθούσα στον καθαρισμό.

Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα, όμως δεν θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος, όπως λέει η Wessel. Αφού είναι λίγο-πολύ αρμοδιότητες που μπορεί να παραθέσει ο καθένας. Η πετυχημένη startupper εκτιμά ότι το «κλειδί» είναι στα επιτεύγματα, όχι στα καθημερινά καθήκοντα.

Άρα λοιπόν, στο επάγγελμα του σερβιτόρου πρέπει να γράψεις κάτι τέτοιο: Ήμουν ο σερβιτόρος που λάμβανα τα μεγαλύτερα τιπς στο εστιατόριο, σέρβιρα τα τραπέζια 21% πιο γρήγορα από τους άλλους, έγινα μέτρ ως αναγνώριση της καλής μου δουλειάς. Αυτά τα παραδείγματα, δεν είναι απλά στοιχεία που θα παραθέσει ένας οποιοσδήποτε σερβιτόρος. Αλλά δείχνουν ότι ήσουν αποδεδειγμένα πολύ καλός στη δουλειά σου.

«Προσπαθήστε πραγματικά να δείξετε τα επιτεύγματά σας, επειδή οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια», λέει η Wessel. Παρέθεσε οποιαδήποτε στοιχεία ή μετρήσεις έχεις στα χέρια σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 2 =