αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να προσπεράσεις τις 2 μεγάλες δικαιολογίες που σε κρατούν μακριά από το να γίνεις επιχειρηματίας

Πως να προσπεράσεις τις 2 μεγάλες δικαιολογίες που σε κρατούν μακριά από το να γίνεις επιχειρηματίας

Είναι δύο από τις βασικές δικαιολογίες που ακούμε, από κάποιους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες αλλά… συνεχώς το αναβάλουν. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν βρει μια καλή ιδέα, αλλά διστάζουν να την κάνουν πράξη.

Εδώ είναι ίσως το δυσκολότερο βήμα που πρέπει να κάνεις: Να ξεκινήσεις. Πολλοί δεν καταφέρνουν να το κάνουν. Αλλά ποιες είναι οι 2 συνηθισμένες δικαιολογίες για τις οποίες λέγαμε στην αρχή του άρθρου. Ας τις δούμε αναλυτικά, και επίσης να δούμε το πως θα τις ξεπεράσεις.

1# «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή»

Υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν επιχειρηματίες στα 20 τους, και άλλοι που έγιναν στα 55 τους. Κάποιοι το έκαναν σε μια προηγμένη χώρα, ενώ άλλοι ξεκίνησαν από κάποια φτωχή γειτονιά. Καλά κατάλαβες: Δεν υπάρχει η «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις. Αυτή δεν θα υπάρξει ποτέ. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ξεκινήσεις. Κάνε ένα βασικό πλάνο, και στην συνέχεια προχώρα σε δράση. Σίγουρα θα κάνεις και βελτιώσεις στην πορεία.

2# «Δεν έχω αρκετά χρήματα»

Το ακούμε συχνά στην Ελλάδα της κρίσης. Όλοι θεωρούν… ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ξεκινήσουν ένα business project. Στην digital εποχή που ζούμε, μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα χρήματα. Το έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερα άρθρα μας. Μη ξεχνάς ότι το It’s Possible, το site που διαβάζεις αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε με μόλις 450 ευρώ, από το δωμάτιο ενός σπιτιού. Τα δεδομένα είναι πολύ πιο προσιτά αν ξεκινήσεις κάτι digital. Γίνονται πιο δύσκολα αν θέλεις να φτιάξεις μια επιχείρηση με παραγωγή. Αν πάντως θέλεις να έχεις ένα καλύτερο αρχικό μπάτζετ, μπορείς να βάζεις στην άκρη μερικά χρήματα κάθε μήνα, έτσι ώστε να συγκεντρώσεις ένα χρηματικό πόσο και να ξεκινήσεις με αυτό την επιχειρηματική σου προσπάθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − thirteen =