αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να παραμείνεις θετικός όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη: Η Life & Business Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 tips

Πως να παραμείνεις θετικός όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη: Η Life & Business Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 tips

Όλοι έχουμε βρεθεί μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Και δεν είναι περίεργο. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου έχουν περάσει μέσα από δυσκολίες και αποτυχίες. Δεν τα παράτησαν, και συνέχισαν φτάνοντας τελικά στους μεγάλους στόχους τους.

Αλλά πως μπορείς να παραμείνεις θετικός όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη; Το It’s Possible συνάντησε την Life & Business Coach, Μαρία Μισύρη. Και μας παρέθεσε 4 συγκεκριμένα tips.

1# Μην πιέζεις τον εαυτό σου να είναι μόνιμα θετικός. «Πολλές φορές στην εποχή μας πιέζουμε τον εαυτό μας να είναι… μόνιμα θετικός. Αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι τοξικό. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει ακόμα και τα αρνητικά συναισθήματα. Για να καλλιεργήσουμε στη συνέχεια την θετικότητα μας, αλλά σε νορμάλ επίπεδα», σημειώνει η Μ. Μισύρη. Είναι χρήσιμο να αποδεχτούμε ότι ακόμα και ο αρνητισμός είναι κομμάτι της ζωής.

2# Η θετικότητα θέλει εξάσκηση. Από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι θες να φέρεις περισσότερη θετικότητα στη ζωή σου γιατί η θετικότητα θα σε κάνει να έχεις καλύτερη διάθεση και η καλύτερη διάθεση με τη σειρά της θα φέρει μεγαλύτερη δημιουργικότητα και θα βρίσκεις πιο εύκολα λύσεις, στην συνέχεια πρέπει να το εξασκήσεις. «Μην πεις ότι ‘είμαι αρνητικός και δεν αλλάζει’. Οι θετικοί άνθρωποι που βλέπουμε γύρω μας, το έχουν δουλέψει αυτό το στοιχείο τους. Το δουλεύουν κάθε ημέρα. Και μάλιστα από ένα σημείο και μετά μπορεί να το δουλεύουν ασυνείδητα. Επειδή από μικρότερη ηλικία έχουν μάθει να εστιάζουν στα θετικά», λέει η Μαρία Μισύρη. Και πως μπορεί να γίνει η εξάσκηση; «Ξυπνάω το πρωί και λέω ‘θα είμαι θετικός’. Σταματάω την αρνητικότητα που μπορεί να έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της, και εστιάζω στα θετικά. Προσπάθησε να δεις τα θετικά κομμάτια. ‘Η να στείλεις μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι μία αρνητική κατάσταση που βιώνεις δεν είναι τελικά τόσο καταστροφική. Και φυσικά να εστιάσεις σε αυτά που ήδη έχεις καταφέρει και για τα οποία είσαι ευγνώμων. Από εκεί μπορείς να αντλήσεις πολύ μεγάλη θετικότητα» σημειώνει η ίδια.

3# Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνει λάθη. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα λάθη ως κάτι κακό. Αλλά ως χρήσιμα μαθήματα και σαν ευκαιρίες να γίνουμε καλύτεροι. «Προσπάθησε να χαμογελάς μετά από ένα λάθος, αντί να πέφτεις στην παγίδα της αρνητικότητας», λέει η Μαρία Μισύρη. Τα λάθη μας κάνουν καλύτερους, μπορούν να μας εξελίξουν και τελικά να φτάσουμε στους μεγάλους στόχους μας.

4# Αποδέξου ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Στη ζωή μας συμβαίνουν πολλά αρνητικά γεγονότα, τυχαία. Πρόκειται για γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Είναι χρήσιμο να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. «Άλλωστε αν υπήρχαν μόνο θετικά γεγονότα στη ζωή μας, τότε ουσιαστικά δεν θα βιώναμε την ευτυχία. Γιατί δεν θα υπήρχε η αντίθεση. Θα ήταν μια μόνιμη flat κατάσταση» σημειώνει η Μ. Μισύρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + thirteen =