αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να παραμείνεις ήρεμος κατά τη διάρκεια ενός καυγά: Εδώ είναι 5 τρικ σύμφωνα με την επιστήμη

Πως να παραμείνεις ήρεμος κατά τη διάρκεια ενός καυγά: Εδώ είναι 5 τρικ σύμφωνα με την επιστήμη

Όταν χάνουμε την ψυχραιμία μας σε μια διαμάχη, το πρόβλημα δεν λύνεται. Και μπορεί να αισθανόμαστε ένοχοι για την απώλεια του ελέγχου μας. Αλλά μπορείτε να μάθετε το πως να παραμένετε ήρεμοι σε αγχωτικές καταστάσεις όπως αυτή.

Οι άνθρωποι διαφωνούν. Αυτό είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Ωστόσο, οι μικρές διαφωνίες συχνά κλιμακώνονται σε κάτι πολύ χειρότερο, κυρίως επειδή δεν ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να παραμείνουμε ήρεμοι.

Συχνά νιώθουμε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στις συγκρούσεις και τις έντονες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Ενώ δεν έχουμε τον έλεγχο του πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι, έχουμε πάντα επιλογή για το πώς να αντιδράσουμε. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να παραμείνετε ήρεμοι μπροστά στον θυμό, την επιθετικότητα ή την κακή διάθεση κάποιου άλλου.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να παραμείνεις ήρεμος κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Τα οποία βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και ειδικούς της ψυχολογίας.

Παύση και ανάσες

Συχνά αντιδρούμε σε μια σύγκρουση αμέσως, είτε με επίθεση είτε με άμυνα. Αλλά αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναπνεύσουμε και να ηρεμήσουμε, μπορούμε να δώσουμε μια πιο προσεκτική απάντηση. Απλές τεχνικές που χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μας φέρνουν σε καλύτερη θέση για να δώσουμε μια λογική απάντηση, αντί να συμπεριφερόμαστε σαν…άνθρωποι των σπηλαίων.

Όταν λοιπόν είσαι μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, μην ξεκινήσεις να… ουρλιάζεις ή να λες πράγματα για τα οποία, πιθανότατα, θα μετανιώσεις στη συνέχεια. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 3 πριν πεις οτιδήποτε.

Ακου

Πολλοί καυγάδες προκύπτουν από παρεξηγήσεις και έλλειψη αυθεντικής επικοινωνίας. Όταν ακούτε πραγματικά το άλλο άτομο, αντί να ορμάτε για να του επιτεθείτε ή να υπερασπιστείτε τις δικές σας συμπεριφορές, είστε σε καλύτερη θέση για να καταλάβετε την άλλη πλευρά. Προσπαθήστε να καταλάβετε πραγματικά πώς νιώθει ο άλλος και δείξτε του ότι τον ακούτε.

Να είσαι ειλικρινής

Πολλές φορές οι άνθρωποι μαλώνουν… απλά για να μαλώσουν. Συχνά δεν μπορούμε να παραδεχτούμε τι είναι πραγματικά λάθος, γι’ αυτό μαλώνουμε για κάποιο ασήμαντο ζήτημα. Και η διαμάχη συνεχίζεται χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί.

Χαμηλώστε τη φωνή σας

Οι υψωμένες φωνές σηματοδοτούν μια απειλή και θα ενεργοποιήσουν την κατάσταση μάχης ή φυγής. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε την κατάσταση σε λογικά πλαίσια, είναι να χαμηλώσετε τη φωνή σας.

Επίσης, προσπαθήστε να μην διακόπτετε το άλλο άτομο γιατί αυτό θα τον κάνει να νιώσει ότι δεν τον ακούνε. Θέλουμε να λέμε την άποψή μας και είναι δελεαστικό να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο, το άλλο άτομο θα είναι πιο συνεργάσιμο εάν αισθάνεται ότι ακούγεται.

Συμφωνείστε… ότι διαφωνείτε

Δεν μπορεί να επιλυθεί κάθε σύγκρουση. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση, είναι συχνά καλύτερο να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση. Με το να πηγαίνεις ξανά και ξανά στο ίδιο πεδίο μάχης, δεν θα πετύχεις τίποτα.

Εάν η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να λάβετε κάποια επαγγελματική βοήθεια. Από έναν σύμβουλο σχέσεων ή έναν διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, ανάλογα με την περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις online δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι με τις πιτζάμες σου. Και να εργάζεσαι όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =