αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να ξεπεράσετε την «καταιγίδα»: Ο Mark Cuban έδωσε τις δικές του συμβουλές στους επιχειρηματίες

Πως να ξεπεράσετε την «καταιγίδα»: Ο Mark Cuban έδωσε τις δικές του συμβουλές στους επιχειρηματίες

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν «στριμωχτεί» το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος ξαφνικά δημιούργησε νέα δεδομένα. Ο Mark Cuban έκανε ένα post στο Linkedin, μέσα από το οποίο θέλησε να δώσει τις δικές του συμβουλές προς τους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την δύσκολη συγκυρία.

«Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση που την οποία διαχειρίζεστε και/ ή είστε ιδιοκτήτης και έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε τώρα, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις», έγραψε ο γνωστός εκατομμυριούχος. Φυσικά η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Πάνω από 7.400 σχόλια έγιναν κάτω από την ανάρτηση. Με τον ίδιο να δίνει τα tips του.

Να είστε ειλικρινείς με τους υπαλλήλους σας και να ζητάτε τις ιδέες τους

Τα πράγματα είναι ήδη αρκετά αβέβαια. Οι υπάλληλοί σας ανησυχούν για τη διαβίωσή τους και την υγεία τους. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. «Να είστε ειλικρινείς με τους υπαλλήλους σας», συμβουλεύει ο Cuban. «Αφήστε τους να ξέρουν τι γνωρίζετε, μπείτε στα παπούτσια τους και ρωτήστε τους τι προτείνουν- από εκεί θα έρθουν οι καλύτερες ιδέες», τονίζει.

Ελάτε κοντά με τους ανταγωνιστές

Εάν ο κλάδος σας πλήττεται από την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν είναι καιρός να αυξήσετε την «τριβή» με τους ανταγωνιστές σας. Ήρθε η ώρα να έρθετε κοντά με τους ανταγωνιστές σας, και να αναλύσετε τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούν να γίνουν δημιουργικοί κατά τη διάρκεια αυτής της συγκυρίας. Βρείτε λύσεις από τις οποίες θα ωφεληθούν όλοι.

Ενημέρωσε τους πελάτες σου για το τι μπορείς να τους παρέχεις τώρα

Ναι, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πιθανότατα μπορείς να προσαρμοστείς και να έχεις κάποια έσοδα μέσα σε αυτή την περίοδο. Για παράδειγμα, ίσως μπορείς να κάνεις πωλήσεις online- αν δεν το έκανες πριν. Πιθανόν να μπορείς να κάνεις κάποια online events και σεμινάρια. Κάνε γνωστό στους πελάτες σου τι μπορείς να προσφέρεις, μέσα στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί. Τα social media και τα emails θα σε βοηθήσουν να κάνεις γνωστές τις νέες πρωτοβουλίες σου.

Ακόμα και αν η επιχείρηση σου δεν μπορεί να προσαρμοστεί, ανακοίνωσε μερικές προσφορές για αργότερα. Έτσι ώστε να έχεις έτοιμους πελάτες όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fifteen =