αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως να ξεπεράσεις τους φόβους σου»: Αναλύει η πρόσφυγας που έγινε πετυχημένη CEO

«Πως να ξεπεράσεις τους φόβους σου»: Αναλύει η πρόσφυγας που έγινε πετυχημένη CEO

Σήμερα, η Dzana Homan είναι CEO του School of Rock. Μιας σχολή μουσικής, η οποία έχει παρουσία και στις 5 Ηπείρους (owned και franchised). Εξυπηρετεί πάνω από 17.000 φοιτητές και θεωρείται το μεγαλύτερο afterschool music program στον κόσμο, όπως σημειώνει το Forbes.

Η Homan γεννήθηκε στο Σεράγεβο. Και πήγε ως πρόσφυγας στις ΗΠΑ στις αρχές των ’90s. Έχει σπουδές πάνω στη φυσική και τη μουσική. Αν δεν ήταν μια πετυχημένη CEO, πιθανότατα θα εργαζόταν για την ανάπτυξη συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας ή θα ήταν πιανίστας κάνοντας συναυλίες. Όμως κατάφερε να φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Μέσα από πολλές δυσκολίες.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε να ξεπεράσει η ίδια, ήταν ο φόβος, για διάφορες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν στην πορεία. Μιλώντας για το τωρινό στάδιο το οποίο βρίσκεται, η Homan σημειώνει: «Έχω έναν σταθερό φόβο που σχετίζεται με την τρέχουσα εργασία μου: αφορά την ασφάλεια των παιδιών. Στο School of Rock τσεκάρουμε το background κάθε καθηγητή και υπαλλήλου που προσλαμβάνουμε. Έχουμε αυστηρό κώδικα δεοντολογίας. Ακόμα κι έτσι, έχω των φόβο ότι κάτι μπορεί να συμβεί σε κάποιο παιδί, γιατί ποτέ δεν μπορείς να παρέχεις πρόληψη στο 100%».

Η πετυχημένη CEO, πολλές φορές φοβόταν επίσης να προχωρήσει σε αλλαγές στη ζωή της. Ποια είναι όμως η τακτική που ακολούθησε, έτσι ώστε να ξεπεράσει τον φόβο της και να φτάσει στην επιτυχία; «Για να ξεπεράσω τον φόβο μου, έδρασα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος τροφοδοτείται μέσα από τα challenges που παρουσιάζονται. Όταν ο φόβος έρχεται στο προσκήνιο, θα πρέπει να απλοποιήσεις τα πράγματα στο μυαλό σου. Και να κατανοήσεις ποιες ενέργειες θα σε οδηγήσουν στον στόχο σου. Θα πρέπει επίσης να απαντήσετε σε πολλά «γιατί». Θα πρέπει να είσαι επίμονος, έτσι ώστε να φτάσεις στην αλήθεια. Εάν δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους, μπορεί να χαθείς» λέει η πετυχημένη businesswoman.

Παράλληλα, παραθέτει και την τολμηρή της άποψη, για το τι ορίζει ως επιτυχία: «Για εμένα, η επιτυχία είναι να αποκτήσεις μια ισορροπημένη ζωή, ανάμεσα στα επαγγελματικά και τα προσωπικά. Πρέπει να πετύχεις τους στόχους στην ώρα τους. Αλλά παράλληλα να τιμάς τις αρχές σου και να διατηρείς τις σημαντικές σχέσεις σου. Η επιτυχία δεν είναι μόνο να νικάς. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη τραγωδία είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να έχεις χάσει τους φίλους και την οικογένεια σου στην πορεία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 15 =