αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project αφιερώνοντας μόλις μερικές ώρες την εβδομάδα»: Εξηγεί μία coach διαχείρισης χρόνου

«Πως να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project αφιερώνοντας μόλις μερικές ώρες την εβδομάδα»: Εξηγεί μία coach διαχείρισης χρόνου

Η Sade Kelly δούλευε σε μια συνηθισμένη πρωινή δουλειά, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τα δικά της projects. «Εργάστηκα ως στέλεχος διαφήμισης για έξι χρόνια. Διαχειριζόμουν πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ και πολλές μεγάλες ομάδες, καθώς και τακτικούς πελάτες. Πήρα τις δεξιότητες που έμαθα στη δουλειά μου και τις εφάρμοσα στη ζωή μου.

Ξεκίνησα ένα blog για την προσωπική ανάπτυξη και την ευεξία το 2017 ως παράλληλη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, αφού οι φίλοι μου μου ζητούσαν βοήθεια με τις δικές τους παράλληλες δουλειές, ξεκίνησα μια time-management-coaching εταιρία ως μία ακόμα παράλληλη δραστηριότητα, τον Απρίλιο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας άρχισα να ξοδεύω περίπου τέσσερις ώρες την εβδομάδα προπονώντας πελάτες και κάνοντας μάρκετινγκ των υπηρεσιών coaching μου στο Instagram και το Facebook» λέει η 29χρονη στο Business Insider.

«Σκέφτηκα ότι αν μπορούσα να βγάλω μεσω του coaching τουλάχιστον όσα θα έβγαζα σε ένα μήνα στη full-time δουλειά μου θα μπορούσα  να εγκαταλείψω τη πρωινή δουλειά μου. Αλλά πρώτα, ήθελα να έχω στην άκρη τα έξοδα διαβίωσης τριών μηνών. Παράτησα τη δουλειά μου τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν πέτυχα αυτόν τον στόχο» τονίζει. Και παραθέτει 5 συμβουλές για να ξεκινήσετε ένα παράλληλο project ενώ έχετε μία 9-5 δουλειά.

1. Επιλέξτε κάτι με το οποίο είστε παθιασμένοι — διαφορετικά δεν θα κολλήσετε με αυτό

«Είναι δύσκολο – υπήρξαν στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Ήμουν εξαιρετικά εξαντλημένη.

Το μόνο πράγμα που με έσωσε ήταν να διαχειρίζομαι καλύτερα τον χρόνο μου και να γνωρίζω ότι ασχολούμαι με κάτι με το οποίο είχα πάθος. Εάν η δραστηριότητα σας δεν είναι κάτι για το οποίο είστε πολύ παθιασμένοι, δεν θα αντέξετε πολύ.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε προτεραιότητες. Καθίστε και γράψτε τι στο καλό πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε αυτή την παράλληλη δραστηριότητα.

Εάν δεν έχετε ιδέες, ξεκινήστε την έρευνα. Για το blogging, άκουσα τόνους podcast για το blogging, ακολούθησα bloggers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσέγγισα bloggers για να οικοδομήσουμε σχέσεις» λέει η coach.

2. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πόσο χρόνο μπορείτε πραγματικά να αφιερώσετε μέσα στην ημέρα σας

Έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο στις αποφάσεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας από όσο νομίζετε. Πρέπει όμως να είσαι ρεαλιστής. Τι ώρα ξυπνάς, ρεαλιστικά; Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε;

Τι χρειάζεται να θυσιάσετε συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας για δουλεύετε για την πρωινή δουλειά σας;

«Πριν από την πανδημία, ξόδευα περίπου μια ώρα για την μετακίνηση από και προς τη δουλειά κάθε φορά. Όταν έφτανα σπίτι, μου άρεσε να χαλαρώνω, οπότε έπρεπε να προσθέσω και αυτό. Μετά από όλα αυτά, ήξερα ότι είχα μόνο περίπου 4 ώρες το απόγευμα για να μεγιστοποιήσω πραγματικά αυτό που ήθελα να κάνω με το παράλληλο project μου» υπογραμμίζει η coach.

3. Προγραμματίστε τον χρόνο σας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας και κάντε διαλείμματα

Όταν πας να κάνεις τόσα πράγματα ταυτόχρονα, ο προγραμματισμός του χρόνου είναι κομβικός. Φρόντισε να φτιάχνεις ένα πλάνο κάθε ημέρα, για να ξέρεις που θα επενδύσεις τον χρόνο σου. Και φυσικά βάλε και χρόνο για διαλείμματα μέσα σε αυτό το πρόγραμμα. Αν μέσα στην ημέρα σου δεν κάνεις διάλειμμα θα έχεις «καεί» ως το απόγευμα.

4. Αφιερώστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα στο παράλληλο project σας

Όταν γύριζα σπίτι από τη δουλειά, έβλεπα τον άντρα μου και έτρωγα δείπνο. Αλλά είχα έναν κανόνα για τον εαυτό μου: Να επενδύω τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε απόγευμα στο παράλληλο project μου. Ελεγα στον εαυτό μου ότι δεν θα μου επιτρεπόταν… να διασκεδάσω εκείνο το απόγευμα, αν δεν το έκανα. Ακούγεται ακραίο, αλλά πρέπει να χτίσεις πειθαρχία και να μην παρασύρεσε από την όποια άμεση ικανοποίηση.

Αυτά τα 30 λεπτά πολλές φορές με οδήγησαν στο να αφιερώσω δύο ώρες στο blog. Μετά, θα έκανα κάτι διασκεδαστικό», λέει η coach.

5. Αποφύγετε το multitasking

«Επιλέγω ένα task και επικεντρώνομαι αποκλειστικά σε αυτό. Χρησιμοποίησα τη μέθοδο Pomodoro, όπου εστιάζεις σε μία εργασία και μετά κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Μετά γυρνάς πίσω και συνεχίζεις.

Η πράξη του να ρυθμίσω ένα χρονόμετρο για τον εαυτό μου με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα σε λίγο χρόνο. Πιστεύω ότι όταν έχεις λιγότερο χρόνο για να κάνεις κάτι, είσαι πιο αποτελεσματικός. Όταν έχεις υπερβολικό χρόνο να κάνεις κάτι, αναβάλλεις» καταλλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =