αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να μετατρέψεις τον φόβο της αποτυχίας, σε ένα μεγάλο success story

Πως να μετατρέψεις τον φόβο της αποτυχίας, σε ένα μεγάλο success story

Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, που λειτουργούν αποτρεπτικά στο να ξεκινήσει κάποιος ένα δικό του project. Ένα τέτοιο ξεκίνημα, δεν είναι το ίδιο με το να εργάζεσαι κάπου ως υπάλληλος και να πηγαίνεις κάθε ημέρα στο γραφείο για να κάνεις το ωράριο σου. Όταν ξεκινάς ένα δικό σου εγχείρημα, ένας «άγνωστος» δρόμος ανοίγεται μπροστά σου.

Ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με κάποιο καινοτόμο και τολμηρό project -όπου το ρίσκο είναι μεγαλύτερο- ο φόβος μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονος. Τώρα αν μιλήσουμε συγκεκριμένα για την Ελλάδα, όπου η αποτυχία… μπορεί να σε κάνει να είσαι δακτυλοδεικτούμενος, καταλαβαίνεις ότι το σκηνικό που δημιουργείται είναι «εκρηκτικό».

«Όταν καινοτομείς, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλους αυτούς που θα σου πουν ότι είσαι χαζός», έχει πει ο συνιδρυτής και CEO της Oracle, Larry Ellison.

Κι όμως, μπορείς να μετατρέψεις τον φόβο της αποτυχίας, σε ένα μεγάλο success story. Το Medium.com, παρουσιάζει τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Πρώτον, πρέπει να καταλάβεις ότι οι καινοτόμοι άνθρωποι «αγκαλιάζουν» το άγνωστο. Βλέποντας πίσω στην ιστορία, καταλαβαίνεις εύκολα ότι όλοι αυτοί που έκαναν μια μεγάλη ανακάλυψη ή δημιούργησαν ένα καινοτόμο project, κινήθηκαν έξω από την «ζώνη άνεσης» τους. Πήγαν σε μονοπάτια που δεν είχαν πάει άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Και κατάφεραν να φτάσουν σε σπουδαία αποτελέσματα.

Δεύτερον, η επιτυχία είναι σχετική. Όταν θέτεις υψηλούς στόχους, θα χάσεις κάποιους από αυτούς. Όμως δεν σημαίνει ότι απέτυχες. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Πολλοί από αυτούς ποτέ δεν τελειώνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απέτυχαν. Σημαίνει ότι έτρεξαν 20 μίλια. Και θα είναι ακόμα καλύτεροι την επόμενη φορά.

Τέλος, κανένα πλάνο δεν είναι «τέλειο». Αν το πρώτο σου πλάνο δεν πάει όπως περίμενες, δεν τελείωσαν όλα. Μπορεί να κάνεις τις κατάλληλες αλλαγές και να προσπαθήσεις πάλι. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μερικές από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου, έγιναν και με την βοήθεια… της τύχης. Οι εφευρέτες έψαχναν κάτι άλλο, και βρέθηκαν κάπου αλλού. Αν ξεκινήσεις, έχεις αρκετές πιθανότητες να φτάσεις κάπου. Από την άλλη, αν ο φόβος σε κάνει να είσαι αδρανής, είναι σίγουρο ότι δεν θα πετύχεις τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =