αρχικηVIRALΠως να μαζέψεις χρήματα για να πας διακοπές: Εδώ είναι μερικά χρήσιμα tips

Πως να μαζέψεις χρήματα για να πας διακοπές: Εδώ είναι μερικά χρήσιμα tips

Το καλοκαίρι πλησιάζει, και οι περισσότεροι ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν σχέδια διακοπών. Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Πιθανόν δεν υπάρχουν… αμέτρητα χρήματα διαθέσιμα. Πρέπει λοιπόν να κάνεις έναν σχεδιασμό από τώρα, έτσι ώστε να εξοικονομίσεις χρήματα μέχρι το καλοκαίρι. Και να πας διακοπές.

Εδώ είναι μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις χρήματα στην άκρη.  Στη λίστα θα δεις και μερικές επιπλέον ροές εσόδων που μπορείς να χτίσεις, για να έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα. Φυσικά όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο.

Περιόρισε τα πολλά πάρτι

Είσαι party animal και θέλεις να είσαι όλη την ώρα έξω; Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αλλά αν δεν έχεις χρήματα για να πας διακοπές, μάλλον πρέπει να περιορίσεις τις εξόδους σου για ένα χρονικό διάστημα. Εκεί φεύγουν αρκετά χρήματα- συχνά χωρίς να το καταλάβουμε καν. Αν λοιπόν περιορίσεις τα ποτά και τα βραδινά ξεφαντώματα, θα βάλεις πολύ γρήγορα κάποια χρήματα στην άκρη.

Μην αγοράζεις καφέ από έξω κάθε ημέρα

Γιατί να αγοράζεις κάθε μέρα καφέ απ’ έξω ενώ μπορείς να φτιάχνεις είτε από το σπίτι σου; Είτε μπορείτε να οργανωθείτε στη δουλειά και να φτιάχνετε εκεί. Σίγουρα θα μπορέσεις να οργανώσεις κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι ο σπιτικός καφές θα σε βγάλει για περισσότερο διάστημα και θα σου μένουν λεφτά στην τσέπη.

Ξεκίνα να παραδίδεις online μαθήματα

Αν θες να έχεις και μία παράλληλη ροή εσόδων για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr

Mπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

Κάνε μεταφράσεις online

Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

Ο «κανόνας του 5ευρου»

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος; Είναι πολύ απλό: Κάθε φορά που μπαίνει στο πορτοφόλι σου ένα 5ευρο, πρέπει να το μαζεύεις και να το βάζεις στην άκρη. Ναι, αυτή είναι η απλή κίνηση που πρέπει να κάνεις. Αν, για παράδειγμα, πας στο σούπερ μάρκετ και σου δώσουν ρέστα 5 ευρώ, μάζεψε το χαρτονόμισμα και βάλτο στην άκρη. Μπορείς να έχεις έναν κουμπαρά όπου θα τοποθετείς τα χρήματα, έτσι ώστε να μην μπλέκονται με τα χρήματα που έχεις προς άμεση χρήση.

Το συγκεκριμένο κόλπο έχει δύο βασικά θετικά: Μπορείς να ξεκινήσεις να το εφαρμόζεις αμέσως, και παράλληλα δεν θα σου είναι δύσκολο να βάζεις στην άκρη ένα «μικρό» ποσό όπως αυτό των 5 ευρώ. Δεν θα είναι έντονη η απουσία του. Είχαμε αναλύσει αυτή τη μέθοδο σε παλαιότερο άρθρο μας.

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε την λίστα που είχαμε φτιάξει με μερικά τέτοια sites. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις online δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι με τις πιτζάμες σου. Και να εργάζεσαι όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =