αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κρατήσεις μια υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου- Εδώ είναι 5 μικρά tips που θα σε βοηθήσουν

Πως να κρατήσεις μια υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου- Εδώ είναι 5 μικρά tips που θα σε βοηθήσουν

Όλοι δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας. Μικρούς ή μεγάλους στόχους που προσπαθούμε να πετύχουμε.

Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να κρατήσουμε αυτές τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας. Αν παραβιάσετε μια υπόσχεση σε κάποιον άλλο, όπως έναν φίλο, μέλη της οικογένειας, σύζυγο ή παιδί, θα υπάρξουν απτές επιπτώσεις. Τι γίνεται όμως όταν παραβιάσεις μια υπόσχεση στον εαυτό σου; Πόσες φορές έχετε ορκιστεί στον εαυτό σας ότι θα κάνατε (ή δεν θα) κάνατε κάτι, αλλά τελικά δεν κρατάτε την υπόσχεση σας;

Είναι πιθανό να έχετε αθετήσει τις υποσχέσεις στον εαυτό σας αμέτρητες φορές, και δεν είστε οι μονοι. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Πώς μπορείτε να κρατήσετε μια υπόσχεση στον εαυτό σας; Εδώ είναι 5 μικρά tips.

1# Γράψε το σε χαρτί… επίσημα

Πολύ απλά, δημιουργήστε ένα επίσημο γραπτό, ως συμφωνία με τον εαυτό σας. Γράψτε κάθε πτυχή αυτής της υπόσχεσης, συμπεριλαμβανομένου του γιατί θέλετε να το κάνετε. Μην κάνετε μια σημείωση σε μια χαρτοπετσέτα. Γράψτε το σε ένα καθαρό χαρτί ή σε ένα αρχείο Word στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια εκτυπώστε το. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ανόητη προσπάθεια, αλλά δεν είναι. Σε υποσυνείδητο επίπεδο, λειτουργούμε καλύτερα με «επίσημες» διαδικασίες. Υπογράφουμε συμβόλαια όταν βρούμε νέες δουλειές. Οι συμφωνίες υπογράφονται όταν παίρνουμε δάνεια ή αγοράζουμε σπίτι ή αυτοκίνητο. Υπογράφοντας μια… συμφωνία με τον εαυτό σας, θα αισθανθείτε υποχρεωμένοι να τηρήσετε τους όρους αυτής της συμφωνίας.

2# Start small

Αν αποφασίσεις ότι σήμερα θα ξεκινήσεις γυμναστήριο και την 1η ημέρα θα σηκώσεις πολλά κιλά, μάλλον η μπάρα… θα πέσει πάνω σου. Το ίδιο συμβαίνει με την εκμάθηση κάτι καινούργιου ή σχεδόν οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι αθετούν τις υποσχέσεις στον εαυτό τους σχετικά με την επίτευξη ενός στόχου ή το σπάσιμο μιας συνήθειας επειδή προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά, πάρα πολύ γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, είτε παθαίνουν σοκ είτε βλάπτουν τον εαυτό τους. Θέλετε να είστε σε θέση να μιλάτε άπταιστα μια νέα γλώσσα; Μάθετε μια νέα φράση αυτή την εβδομάδα και εξασκήστε την μέχρι να γίνει μια βασική ανάμνηση, στη συνέχεια μάθετε μια άλλη και μια άλλη. Όταν ξεκινάτε με μικρούς στόχους, θα τους πετύχετε με μεγαλύτερη ευκολία και χάρη. Αυτό θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε σταδιακά.

3# Δημιούργησε ένα ημερολόγιο

Τα γραπτά χρονοδιαγράμματα βοηθούν στην ενίσχυση των καθημερινών σας προγραμμάτων. Όταν δίνετε μια υπόσχεση στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να παραμείνετε συνεπείς, για να κάνετε την υπόσχεση πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα τρέξετε έναν μαραθώνιο 5 χιλιομέτρων σε 6 μήνες, τότε θα πρέπει να προπονείστε για Χ αριθμό λεπτών Χ φορές την ημέρα. Αλλιώς δεν θα είστε αρκετά ικανοί να τρέξετε όταν φτάσει η ημερομηνία. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν και οι SMART στόχοι.

4# Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Για κάθε στόχο που επιτυγχάνετε, δώστε στον εαυτό σας μια επιβράβευση. Επιπλέον, αυξήστε το εύρος αυτής της επιβράβευσης όσο προχωράτε προς τον στόχο. Τα «βραβεία» σου μπορεί να είναι υλικά, αλλά αν δεν έχεις αρκετά χρήματα μπορούν να είναι και πιο απλά πράγματα. Όπως μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή μια συνάντηση με φίλους στο σπίτι. ‘Η μια ημέρα «κενή» χωρίς να ασχοληθείς με τη δουλειά.

5# Πάντα μπορείς να πατήσεις… το reset

Όσο προχωράς, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ότι πάντα μπορείς να πατήσεις το reset. Τι σημαίνει αυτό; Κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για να ξεκινήσεις από την αρχή. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να επιπλίτουμε τον εαυτό μας για τα λάθη. Αντίθετα, με την επόμενη αναπνοή, μπορείς να κάνεις reset στο ταξίδι του. Εάν κάνετε λάθος ή παραπαίει την υπόσχεσή σας, τότε αναπροσαρμόστε τον εαυτό σας. Σημειώστε τα πράγματα που συνέβαλαν στο να χάσετε το στόχο που είχατε ορίσει για τον εαυτό σας. Όχι για να επικρίνετε τον εαυτό σας, προσέξτε, αλλά για μην καταλήξετε να επαναλαμβάνετε συμπεριφορές του παρελθόντος. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, σηκωθείτε και κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =