αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κερδίσεις μια διαπραγμάτευση με έναν ναρκισσιστή- Εδώ είναι 5 τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Πως να κερδίσεις μια διαπραγμάτευση με έναν ναρκισσιστή- Εδώ είναι 5 τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους νάρκισσους. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να χειραγωγούν άλλους. Το Gaslighting είναι, σύμφωνα με πολλούς, η… αγαπημένη τακτική τους και το αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Πολύ περισσότερο, να διαπραγματευτείτε μαζί του και να κερδίσεις. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Οι ναρκισσιστές είναι γνωστό ότι είναι εγωιστές και κοιτάνε τον εαυτό τους, αλλά με τη σωστή τεχνική και γνώση, είναι δυνατό να διαπραγματευτείτε μαζί τους και να πάρετε αυτό ακριβώς που θέλετε.

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το πετύχεις.

1. Να ξέρεις τι θέλεις

Πριν ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι θέλετε να βγάλετε από τη συζήτηση.

Για να το κάνετε αυτό, πρώτα αποφασίστε ποια θέματα αξίζει να διαπραγματευτείτε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς θα μιλούσατε γι’ αυτό μαζί τους με τρόπο που να μην μπορούν να αλλοιώσουν τα λόγια σας. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε αυτό που θέλετε.

Αν προσπαθείς να κόψεις τους δεσμούς μαζί του, πώς θα ήθελες να πεις σε έναν ναρκισσιστή ότι δεν τον θέλεις πια στη ζωή σου; Λάβετε υπόψη πώς θα αντιδρούσαν και πώς θα το χειριστείτε.

Εάν προσπαθείτε να μιλήσετε για ένα θέμα για το οποίο τσακωθήκατε πρόσφατα, πώς θα το συζητούσατε μαζί του χωρίς να προκαλέσετε άλλη διαμάχη;

Να θυμάστε: Να είστε πάντα ξεκάθαροι με τον εαυτό σας για το τι θέλετε να πετύχετε. Οταν δεν ξέρετε τι θέλετε, φαίνεται στον τρόπο που το επικοινωνείτε.

Όταν μιλάς με έναν ναρκισσιστή, αυτό είναι κομβικό να το λάβετε υπόψη, γιατί ένα τέτοιο άτομο μπορεί εύκολα να παρεξηγήσει αυτό που λέτε και να τον κάνει να πιστεύει ότι δέχεται προσωπική επίθεση.

2. Μίλα του γλυκά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στους ναρκισσιστές αρέσει να νιώθουν σημαντικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αθεράπευτο σύμπλεγμα ανωτερότητας και πολύ διογκωμένο ”εγώ”. Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Μερικές φορές, για να κερδίσετε μια διαπραγμάτευση με έναν ναρκισσιστή, πρέπει πρώτα να του δώσετε μια μικρή γεύση… από αυτό που θέλουν.

Η δύναμη της κολακείας επηρεάζει πολύ έναν ναρκισσιστή, οπότε χαϊδέψτε το τεράστιο ”εγώ” του. Τροφοδοτήστε το σύμπλεγμα υπεροχής του. Όταν αντιδράσει θετικά, θα δείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι αυτή η τεχνική.

3. Βρείτε τα αδύνατα σημεία

Η κύρια αδυναμία ενός ναρκισσιστή είναι ο ίδιος ο ναρκισσισμός του. Για να κερδίσετε μια διαπραγμάτευση με έναν ναρκισσιστή, αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτείτε.

Οι ναρκισσιστές νοιάζονται πολύ για την εικόνα τους. Μπορεί να φαίνονται σίγουροι λόγω του πολύ διογκωμένου εγωισμού τους, αλλά κατά βάθος είναι εξαιρετικά ανασφαλείς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συζήτηση για θέματα που επηρεάζουν την εικόνα τους είναι χρήσιμη κατά τη διαπραγμάτευση.

Εάν μπορείτε να τους κάνετε να πιστεύουν ότι το Χ πράγμα δεν είναι σημαντικό, πιθανότατα θα σας το δώσουν. Οι ναρκισσιστές τείνουν να θέλουν μόνο λαμπερά πράγματα—αυτά που ανεβάζουν το status τους—έτσι πιθανότατα θα σας δώσουν αυτό που θέλετε όταν το κάνετε να φαίνεται βαρετό και ασήμαντο.

4. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε

Εάν έχετε επαφή με έναν ναρκισσιστή αρκετό καιρό, ίσως έχετε αναπτύξει έναν μηχανισμό αντιμετώπισης προσπαθώντας πάντα να αποκρυπτογραφήσετε τα απώτερα κίνητρά του.

Ίσως βρεθείτε να σκέφτεστε:

Τι θα μπορούσε να εννοεί με το ___;
Ποια θα μπορούσε να είναι η πρόθεσή του πίσω από το να κάνει ___;

Σταμάτα εκεί.

Το να ανησυχείτε για τις κρυφές τους προθέσεις δεν θα σας κάνει καλό. Θα σας αποσπάσει την προσοχή από το να κερδίσετε τη διαπραγμάτευση.

Αντί να ανησυχείτε για τα απώτερα κίνητρά τους, προσπαθήστε να εστιάσετε στους στόχους σας, στις προθέσεις σας και σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε, ώστε να μην χάσετε τη βάση σας.

5. Σημειώστε τι έχει επιτευχθεί

Μετά τη διαπραγμάτευση, φροντίστε να σημειώσετε τι έχει επιτευχθεί.

Μπορεί επιτέλους να πήρατε αυτό που θέλετε από αυτούς. Αλλά πήρατε μόνο τον λόγο τους—αυτό μπορεί να είναι ακόμα επικίνδυνο, επειδή μπορούν να πάρουν πίσω αυτά που είπαν και να παίξουν παιχνίδια του μυαλού λέγοντάς σας ότι δεν το είπαν ποτέ αυτό.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για εσάς να έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να έχετε έναν μάρτυρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ώστε να μην μπορούν να πάρουν πίσω αυτά που είπαν. Για νομικά ζητήματα όπως το διαζύγιο, η ύπαρξη δικηγόρου κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =