αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να κάνεις download βίντεο από το YouTube. Νόμιμα και δωρεάν

Πως να κάνεις download βίντεο από το YouTube. Νόμιμα και δωρεάν

Πολλές φορές απολαμβάνουμε βίντεο στο Youtube χωρίς ωστόσο να μπορούμε να τα κατεβάσουμε, καθώς για αυτή την ενέργεια απαιτείται η καταβολή χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προγράμματα που μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε ένα βίντεο από το Youtube δωρεάν αλλά και νόμιμα. Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα λήψης βίντεο από το YouTube που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο αποτελούν λύσεις για άτομα που επιθυμούν να κατεβάσουν ένα βίντεο δωρεάν. Σε μερικές περιπτώσεις όμως αυτά τα “δωρεάν” προγράμματα λήψης βίντεο χρεώνουν τους χρήστες περισσότερο απ’όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ένας από τους “χρυσούς” κανόνες του διαδικτύου είναι οι χρήστες να προσέχουν πάντα τί κατεβάζουν καθώς υφίστανται πολλοί κίνδυνοι ασφαλείας που δεν πρέπει να αγνοούνται.

Υψηλός κίνδυνος malware
Αν πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση της Google “Λήψη βίντεο YouTube”, θα σας εμφανιστούν πολυάριθμα site λήψης βίντεο YouTube που προσπαθούν να σας προσελκύσουν. Ωστόσο, δεν είναι όλα νόμιμα. Δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού, λίγοι θα μπορούσαν να ερευνήσουν άλλες ανήθικες δραστηριότητες για να κερδίσουν χρήματα από τους χρήστες.

Μια τέτοια μέθοδος είναι το malvertising στο οποίο οι online διαφημίσεις περιέχουν κακόβουλο κώδικα που ανακατευθύνει έναν χρήστη σε κάποιο κακόβουλο site. Μόλις κάποιος επισκεφτεί το κακόβουλο site, απατεώνες και κυβερνοεγκληματίες μπορούν να εγκαταστήσουν κάποιο είδος adware ή botnet mining στο σύστημά του για να κερδίσουν χρήματα, ακόμα κι αν ο χρήστης έχει κλείσει το site. Και δεν είναι μόνο το malware, καθώς η επίσκεψη σε μη ασφαλή site καθιστά έναν χρήστη ευάλωτο σε όλα τα είδη ιών και trojans που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ή και μη αναστρέψιμες ζημιές, όπως η κλοπή προσωπικών πληροφοριών.

Παρανομία
Η αντιγραφή βίντεο από site δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά και παράνομη σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του YouTube. Όπου εφαρμόζεται ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων, δεν επιτρέπεται σε κάποιον να κατεβάσει ή να δημιουργήσει αντίγραφα περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Επομένως, εάν σας πιάσουν σε αυτή σας την ενέργεια, ενδέχεται να σας επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα και να έρθετε αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές.

Παρόλο που το YouTube δεν έχει χτυπήσει ποτέ έναν χρήστη για τη λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα λήψης βίντεο, η εν λόγω δραστηριότητα εξακολουθεί να θεωρείται παράνομη. Είναι πολύ απίθανο το YouTube βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε να εξαιρείται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βίντεο στο YouTube που δεν υπόκεινται σε νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, όπως τα βίντεο που αναφέρονται ως Creative common (CC) αλλά και τα βίντεο των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει. Γενικότερα όμως, η λήψη βίντεο από το YouTube είναι παράνομη.

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube δωρεάν και νόμιμα;
Η χρήση προγραμμάτων λήψης βίντεο από το YοuTube δεν είναι απλώς ασφαλής, αλλά και παράνομη. Παρόλα αυτά μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο χωρίς κανένα software, μόνο χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή του YouTube.

Εφαρμογή YouTube
Για να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YοuTube νόμιμα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε την επίσημη εφαρμογή του YouTube για κινητά (Android / iOS)
  • Πατήστε στο βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε
  • Πατήστε το κουμπί Λήψη ακριβώς κάτω από τη μικρογραφία του βίντεο.
  • Επιλέξτε την ποιότητα βίντεο
  • Πατήστε ΟΚ.

Το βίντεο είναι πλέον αποθηκευμένο σε λήψεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε το βίντεο, ακόμα και όταν είστε offline. Εάν θέλετε απλώς να κατεβάσετε τραγούδια από το YouTube, δοκιμάστε την εφαρμογή YouTube Music που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια στο YouTube.

Εφαρμογή YouTube Go
Το YouTube Go είναι μία από τις light εφαρμογές Android της Google που προορίζονται για smartphone χαμηλής απόδοσης. Ωστόσο, οι χρήστες που επιθυμούν να κατεβάσουν δωρεάν βίντεο από το YοuTube μπορούν να την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Για να κατεβάσετε βίντεο με το YouTube Go, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Κατεβάστε την εφαρμογή YouTube Go (Android)
  • Επιλέξτε το βίντεο
  • Στο επόμενο μενού, επιλέξτε την ποιότητα
  • Πατήστε το κουμπί λήψης

Γιατί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή YouTube για να κατεβάσετε ένα βίντεο;
Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το YouTube για streaming μουσικής. Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρήματα για τη χρήση τρίτων κατασκευαστών YouTube είναι ότι μπορεί κανείς να ακούσει το βίντεο ενώ η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Επίσης μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές ή όταν η οθόνη σας είναι απενεργοποιημένη με το YοuTube Premium. Μια συνδρομή YouTube 12 $ / μήνα που προσφέρει background αναπαραγωγή, εμπειρία χωρίς διαφημίσεις και απεριόριστη πρόσβαση στη Μουσική του YοuTube.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα με τη λήψη βίντεο YοuTube χωρίς software είναι ότι μπορείτε να τα βάλετε να παίξει μόνο στην εφαρμογή του YοuTube. Κάθε άλλο πρόβλημα με δωρεάν λήψεις YouTube μπορεί να λυθεί αγοράζοντας μια συνδρομή YouTube premium.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =