αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα κάνεις το βιογραφικό σου να «ταιριάζει» στην αγγελία που σε ενδιαφέρει (Εικόνα)

Πως θα κάνεις το βιογραφικό σου να «ταιριάζει» στην αγγελία που σε ενδιαφέρει (Εικόνα)

Στην εποχή των… αμέτρητων βιογραφικών, τις περισσότερες φορές δεν αρκεί απλά να στείλεις το δικό σου σε μια αγγελία που είδες. Σκέψου ότι πολλοί άλλοι υποψήφιοι θα το κάνουν τη ίδια στιγμή. Το tip που μπορεί να σου δώσει παραπάνω πόντους, είναι να τροποποιείς κατάλληλα το βιογραφικό σου, για κάθε θέση στην οποία εκδηλώσεις ενδιαφέρον.

Δεν χρειάζεται να το «χτίζεις» από την αρχή κάθε φορά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αλλαγές που είναι χρήσιμες σε κάθε περίπτωση. Αφού κάθε θέση εργασίας είναι διαφορετική. Και κάθε εταιρία είναι διαφορετική επίσης. Στο παρακάτω γράφημα του κορυφαίου site καριέρας, CareerBuilder, θα δεις το πως θα «ταιριάξεις» το βιογραφικό σου με την εκάστοτε θέση εργασίας. Έτσι ώστε να μοιάζεις… γεννημένος για αυτή.

Αρκεί να εστιάσεις σε 3 βασικά σημεία. Καταρχήν ο επαγγελματικός σου τίτλος πρέπει να ταιριάζει με αυτό που ζητά η εκάστοτε θέση. Είναι η αρχή που θα τραβήξει το βλέμμα του HR Manager. Δεύτερον, δες τι ακριβώς ζητά η αγγελία, και παρουσίασε τις εμπειρίες που έχεις πάνω σε αυτά ακριβώς τα ζητούμενα. Είναι η αξία που θα δώσεις στην εταιρία. Τέλος, δες τα hard και soft skills που ζητούνται και γράψε στο βιογραφικό σου με ξεκάθαρο τρόπο όσα από αυτά διαθέτεις. Το ίδιο ισχύει και για τα πτυχία ή πιστοποιητικά.

Δες το σχετικό γράφημα παρακάτω. Και σε μεγέθυνση εδώ.

http://static.advice-and-resources.cbcortex.com/media/attachments/000/000/226/original/Job_ad_alignment_infographic.jpg?1407944655

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =