αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να κάνεις ξανά αίτηση, για μια θέση εργασίας για την οποία έχεις απορριφθεί ήδη μια φορά

Πως να κάνεις ξανά αίτηση, για μια θέση εργασίας για την οποία έχεις απορριφθεί ήδη μια φορά

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά την πρώτη φορά. Έκανες αίτηση για την θέση εργασία που τόσο ήθελες, ωστόσο είτε δεν έλαβες καν απάντηση, είτε πήγε στην συνέντευξη αλλά δεν επιλέχθηκες για να συνεχίσεις από εκεί και πέρα. Όμως τώρα, η ίδια θέση ή μια άλλη ίδιας ειδικότητας άνοιξε πάλι. Στην ίδια εταιρία με τότε. Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Πρέπει να κάνεις ξανά αίτηση για μια θέση εργασίας για την οποία έχεις ήδη απορριφθεί μια φορά; Κι αν ναι, πως θα το κάνεις αυτό ακριβώς;

Η HR Professional, Julie Li, δίνει την απάντηση της, μιλώντας στο The Muse. «Προτείνω να κάνεις πάλι αίτηση. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο» λέει η ίδια. Και εξηγεί τις 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Κάνε αναφορά στην πρώτη συνέντευξη: Εξήγησε ότι είχες ξανά ενδιαφερθεί για τη θέση, και φυσικά πες γιατί τώρα είναι μια ακόμα καλύτερη στιγμή για να την πάρεις εσύ. Παρέθεσε την εμπειρία ή τα skills που έχεις αποκτήσει, από την τελευταία φορά που μίλησες με τον HR Manager. Αν είχες λάβει κάποια συγκεκριμένα σχόλια στην πρώτη συνέντευξη, πες επίσης τι έγινε σχετικά με αυτά.

2# Συνοδευτική επιστολή: Πέρα από το βιογραφικό, πρέπει να εξηγήσεις το «γιατί τώρα είσαι πιο κατάλληλος» σε μια συνοδευτική επιστολή. Έτσι θα βοηθήσεις τον HR Manager να συνδέσει τα κενά πιο εύκολα.

3# Πήγαινε στη συνέντευξη με αυτοπεποίθηση: Αν λάβεις το ΟΚ για μια job interview, πήγαινε εκεί δυναμικός. Άλλωστε, το ότι σε κάλεσαν για κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η εταιρία έχει ένα ενδιαφέρον για εσένα. Δείξε ενθουσιασμό και εξήγησε γιατί έκανες πάλι αίτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 14 =