αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση μέσα σε 1 λεπτό, όταν γνωρίζεις κάποιον

Πως να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση μέσα σε 1 λεπτό, όταν γνωρίζεις κάποιον

Η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο. Και δύσκολα αλλάζει. Όταν γνωρίζεις κάποιον λοιπόν, είναι σημαντικό να κινηθείς σωστά έτσι ώστε να αφήσεις θετικές εντυπώσεις. Αν αυτή η πρώτη επαφή δεν πάει καλά, μετά θα είναι δύσκολο να ανατρέψεις τα δεδομένα. Ίσως να μη σου δοθεί καν μια δεύτερη ευκαιρία. Πόσες φορές άλλωστε έχουμε γνωρίζει ανθρώπους και ακριβώς επειδή μας φάνηκαν αντιπαθητικοί στην πρώτη γνωριμία, στη συνέχεια δεν επιδιώξαμε μια δεύτερη επαφή μαζί τους.

Τα καλά νέα: Δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς απλούς κανόνες που αφορούν τις κινήσεις σου και τα όσα λες. Το αμερικανικό inc.com λαμβάνοντας υπόψη ψυχολογικές μελέτες που έχουν γίνει, παραθέτει 5 tips για να κάνεις την καλή εντύπωση μέσα σε ελάχιστον χρόνο όταν γνωρίζεις κάποιον.

1# Χαμογέλα. Οκ, αυτό το point σίγουρα το περίμενες μέσα στην λίστα. Όταν χαμογελάμε σε κάποιον ή όταν γελάμε με τα αστεία που λέει, αυτομάτως γινόμαστε πιο συμπαθείς προς τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας. Προσοχή όμως. Δεν πρέπει να το κάνεις με ψεύτικο τρόπο. Πολλοί προσπαθούν να γελάσουν… με το ζόρι- και ένα ψεύτικο γέλιο συνήθως φαίνεται. Και σίγουρα δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις σε στιλ «Ω θεέ μου δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να λέει κάτι τόσο αστείο».

2# Επαφή με τα μάτια. Επίσης δεν είναι έκπληξη. Κοιτώντας τον άλλο στα μάτια δείχνεις ότι έχεις την προσοχή σου στραμμένη πάνω του και σε αυτά που λέει. Αν κοιτάς… έξω από το παράθυρο ή στην οθόνη του κινητού σου, μάλλον δεν θα κάνεις καλή εντύπωση. Επίσης όταν κοιτάς τον άλλο στα μάτια δημιουργείς ένα κλίμα ειλικρίνειας και οικειότητας πιο γρήγορα.

3# Μην μπαίνεις στον «προσωπικό χώρο» του άλλου. Η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά τον «προσωπικό χώρο» γύρω σου. Σε κάθε περίπτωση, εσύ φρόντισε να αποφύγεις τις υπερβολικές κινήσεις, και φυσικά είναι σημαντικό να μην περιορίζεις τον χώρο του άλλου. Είπαμε, τώρα γίνεται η πρώτη γνωριμία, δεν είστε φίλοι από τα παλιά. Σε επόμενες συναντήσεις και καθώς γνωρίζεστε, φυσικά θα υπάρχει μια μεγαλύτερη χαλαρώτητα.

4# Άνοιξε νέο θέμα για συζήτηση. Όταν κάνουμε μια νέα γνωριμία, όπου πολλές φορές υπάρχει και μια μικρή αμηχανία, είναι σημαντικό να υπάρχει μια ροή στη συζήτηση. Αν δεις ότι το θέμα που συζητάτε εξαντλήθηκε, μη διστάσεις να πάρεις την πρωτοβουλία και να πας παρακάτω τη συζήτηση, ανοίγοντας ένα νέο θέμα. Είναι καλό βέβαια τα θέματα που ανοίγεις να ενδιαφέρουν εξίσου και την άλλη πλευρά.

5# «Αντέγραψε» λίγο τον άλλο. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Cognition and Emotion» το 2019, έδειξε πως όταν οι άλλοι άνθρωποι «μιμούνται» τις κινήσεις και τις εκφράσεις μας, αυτό το εκλαμβάνουμε ως ένα μήνυμα ότι η άλλη πλευρά κατανοεί τα συναισθήματα μας. Όπως εξηγεί το Inc.com, το να «αντιγράψεις» κάποιες από τις κινήσεις ή τις εκφράσεις του άλλου, μπορεί να σε κάνει πιο συμπαθή. Και είναι χρήσιμο για την καλή πρώτη εντύπωση που θες να δημιουργήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =