αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κάνεις κάποιον να σου μιλήσει ξανά: 6 ψυχολογικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν

Πως να κάνεις κάποιον να σου μιλήσει ξανά: 6 ψυχολογικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από κοντά μας— αυτό είναι μία πραγματικότητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής.

Όταν τσακώνεσαι με κάποιον και η σχέση διαταράσεται, είναι δύσκολο να του ξανά μιλήσεις. Πόσο μάλλον να κάνεις τον άλλο να σου μιλήσει, αν επιθυμείς μία επανασύνδεση.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικές ψυχολογικά υποστηριζόμενες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διευκολύνετε την επανασύνδεση των δυο σας. Εδώ είναι 6 πρακτικές συμβουλές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε για να κάνετε κάποιον να σας μιλήσει ξανά.

1# Πρώτα από όλα, δώσε του χρόνο. Εάν σταματήσατε να μιλάτε λόγω μίας μεγάλης διαφωνίας ή κάποιας άλλης τυχαίας διαφωνίας, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον άλλο πριν να είναι έτοιμος. Κάτι τέτοιο θα τον ενοχλήσει σίγουρα και θα τον κάνει να αγανακτήσει μαζί σου. Τον γνωρίζεις καλά, επομένως έχεις μια καλή εκτίμηση του χρόνου που χρειάζεται για να επεξεργαστεί τα πράγματα και να ανακάμψει. Δώσε χρόνο. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει να σε καταλάβει λίγο περισσότερο, βλέποντα τα δεδομένα με γαλύτερη ψυχραιμία.

2# Σκέψου που ακριβώς ήσουν λάθος. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς πού έκανες λάθος. Μήπως του πέταξες… κάποια ιδιαίτερα σκληρά λόγια; Δεν υποστήριξες τα συμφέροντα του; Δεν τήρησες κάποιο όριο που είχε θέσει; Δες πιο βαθιά τις απαντήσεις σου. Και μη σταματήσεις στην πρώτη απάντηση. Ακόμα κι αν ένας καυγάς διέλυσε τη σχέση σας, συνήθως υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό τον καυγά και στο γιατί προκάλεσε τόση ζημιά.

3# Διαχειρίσου τα συναισθήματα σου. Όταν μιλάτε με κάποιον με τον οποίο τσακωθήκατε ή δεν έχετε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι ασυνήθιστο να εκδηλώνονται έντονα συναισθήματα. Θα μπορούσε να οφείλεται σε λαχτάρα, θυμό ή ακόμα και κτητικότητα. Εάν δεν δίνετε προσοχή στα δικά σας συναισθήματα, μπορεί να παρασυρθείτε. Μπορεί να το δικαιολογήσεις λέγοντας ότι «είσαι αληθινός». Και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ κακό. Θα κάνεις τον άλλο είτε να απομακρυνθεί πάλι, είτε να νευριάσει μαζί σου.

4# Το απλό κερδίζει. Μην στείλεις ένα ολόκληρο «σεντόνι» κειμένου στο μήνυμα σου. Μπορεί να θες να πεις πολλά στον άλλο. Αλλά κράτα το απλό και σύντομο. Το πρόβλημα με τα μεγάλα κείμενα είναι ότι μοιάζουν… τρομακτικά. Οι άνθρωποι, γενικά, δεν πρόκειται να μπουν στον κόπο να διαβάσουν όλες αυτές τις λέξεις και απλά θα σε αφήσουν… χωρίς απάντηση.

5# Δείξε ενδιαφέρον για αυτά που κάνει ο άλλος. Και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δείξετε ενδιαφέρον για αυτούς, καθώς και για τα πράγματα που κάνουν. Κάντε ερωτήσεις – τις σωστές ερωτήσεις – για να μάθετε και να κατανοήσετε, αντί για να αντιπαρατεθείτε ή να αμφισβητήσετε. Ίσως ακόμη και να τους ζητήσετε να σας διδάξουν κάτι. Ο άλλος ασχολείται τώρα με το σκάκι; Τότε ίσως μπορείς να ζητήσεις να σου διδάξει πώς να παίζεις, ώστε να μπορείτε να παίξετε ένα ή δύο παρτίδες μαζί. Ταξιδεύει ίσως τώρα; Πες κάτι για αυτό. Σχολίασε τις αναρτήσεις του. Αυτά απλώς θα ζεστάνουν το κλίμα, πριν μπορέσετε να μιλήσετε πραγματικά πιο σοβαρά.

6# Σεβάσου τις επιλογές του άλλου. Στους ανθρώπους δεν αρέσει όταν οι άνθρωποι είναι πιεστικοί μαζί τους. Έτσι, αν θέλετε να σας μιλήσουν ξανά, προσπαθήστε να αποφύγετε να επιμείνετε σε πράγματα ή να τους πιέσετε σε δύσκολες επιλογές. Απλώς προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί και, όταν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε τους τη γνώμη τους προτού τους ζητήσετε να κάνουν κάτι. Αν θέλετε να μάθετε γιατί σταμάτησαν να σας μιλάνε, αλλά δεν θα σας δίνουν μια ξεκάθαρη εξήγηση, μην τους πιέζετε περισσότερο. Μάλλον επεξεργάζονται ακόμα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν κάποιος σου κάνει κριτική, εδώ είναι 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =