αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να κάνεις αίτηση για μια ανοιχτή θέση όταν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα

Πως να κάνεις αίτηση για μια ανοιχτή θέση όταν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα

Σε όλους έχει τύχει: Να εντοπίσεις μια ανοιχτή θέση εργασίας, να θέλεις να κάνεις την αίτηση σου, αλλά… να μην έχεις όλα τα προαπαιτούμενα που αναγράφονται στην αγγελία. Και εκεί έρχεται το ερώτημα: Πρέπει να στέιλεις βιογραφικό για μια τέτοια θέση;

Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί να το κάνεις σωστά. Οι διευθυντές προσλήψεων γράφουν μια περιγραφή στην αγγελία, που θα παρασύρει τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση και ταυτόχρονα θα απομακρύνει όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συνέντευξη, εξηγεί το αμερικανικό The Muse.

Αλλά πολλές φορές, υπάρχουν υποψήφιοι που δεν έχουν όλα τα προαπαιτούμενα και τελικά είναι αυτοί που παίρνουν την θέση. Το The Muse παραθέτει τα 3 βήματα που πρέπει να κάνεις, για να αποκτήσεις το προβάδισμα.

Βήμα 1: Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν θα μπορούσατε να κάνετε τη δουλειά

Προσοχή, η ερώτηση δεν είναι «Θέλεις τη δουλειά;» ή «Πόσο πολύ θέλεις τη δουλειά;». Αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν νόημα. Δεν έχει σημασία, για παράδειγμα πόσο παθιασμένοι είστε με την εργασία σε μία θέση που απαιτεί ξένη γλώσσα— αν η δουλειά απαιτεί μετάφραση εγγράφων και εσείς μιλάτε τη γλώσσα μόνο προφορικά δεν είστε κατάλληλος. Ομοίως, δεν έχει σημασία πόσο συναρπαστική βρίσκετε μια εταιρεία: Δεν θα πρέπει να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας που έχει να κάνει με τη διαχείριση website, εάν δεν έχετε καμία από τις απαιτούμενες τεχνικές δεξιότητες.

Αντίθετα, διαβάστε την περιγραφή της εργασίας και προσπαθήστε να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι θα έκανε κάθε μέρα κάποιος στο ρόλο. Αφού επεξεργαστείτε την περιγραφή της θέσης εργασίας με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια πιο ακριβή αίσθηση του τι έχετε να προσφέρετε σε σχέση με τις δεξιότητες που μπορεί να σας λείπουν.

Βήμα 2: Αγνοήστε τις «μπόνους» απαιτήσεις

Ορισμένες απαιτήσεις παρατίθενται επειδή “ακούγονται ωραία”. Περιστασιακά, γελοίες φράσεις μπαίνουν σε καλές περιγραφές επειδή κάποιος στην ομάδα πιστεύει ότι “ακούγεται ωραία”, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην κάνεις αίτηση. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες στήνουν την περιγραφή της θέσης εργασίας είναι αναφέροντας τις απαιτήσεις για έναν «ονειρικό υποψήφιο». Αλλά αυτό δεν σημαινει ότι δεν θα δουν και υποψήφιους με λιγότερα επαγγελματικά προσόντα. Δες λοιπόν τις βασικές δεξιότητες που απαιτεί η θέση και άσε στην άκρη… τα μπόνους.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τις μαγικές λέξεις

Μερικές φορές οι απαιτούμενες δεξιότητες που σας λείπουν δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Εκεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φράση: «Ξέρω ότι δεν έχω τη σωστή εμπειρία, αλλά…». Και να παραθέσεις τα λεγόμενα transferrable skills που έχεις. Εχει μαγικές ιδιότητες. Επειδή ένα κρίσιμο κομμάτι της διαδικασίας είναι η σύνδεση των ‘κουκκίδων’ μεταξύ της εμπειρίας που ήδη έχετε και αυτής που απαιτεί η θέση. Εστιάστε στο πώς τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την προηγούμενη εμπειρία σας θα εφαρμοστούν στον έναν μελλοντικό ρόλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 4 =