αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να κάνεις αίτηση για μία ανοιχτή θέση, αν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα- Τα 3 βήματα

Πως να κάνεις αίτηση για μία ανοιχτή θέση, αν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα- Τα 3 βήματα

Είναι μάλλον ένα ερώτημα που έχεις στο μυαλό σου, όταν ψάχνεις εργασία: Να κάνεις αίτηση για μία καταπληκτική ανοιχτή θέση, αλλά για την οποία δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα; Η εύκολη απάντηση είναι «όχι». Αλλά μάλλον δεν είναι η ιδανική.

Οι διευθυντές προσλήψεων πρέπει να γράψουν μια περιγραφή που θα προσελκύσει τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση και ταυτόχρονα θα απομακρύνει όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μία συνέντευξη. Επίσης, ίσως έχετε ακούσει ιστορίες για ένα άτομο που «είχε όλα τα προσόντα», αλλά τελικά έχασε την Χ θέση από κάποιον που «φαινόταν ότι ταίριαζε καλύτερα». Πιθανώς να είναι έτσι—επειδή μια εταιρεία θα προτιμούσε να προσλάβει μία υποψήφια με διετή εμπειρία που φαίνεται ότι θα μπορούσε να ταιριάξει καλά, παρά κάποιον με τα απαιτούμενα πέντε χρόνια εμπειρίας που δεν κατάφερε να επιδείξει ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Πως μπορεί λοιπόν ένα άτομο που δεν διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, να κάνει αίτηση για μία ανοιχτή θέση που βλέπει μπροστά του; Και φυσικά να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας. Εδώ είναι τα 3 βήματα, όπως τα παραθέτει το διάσημο career site The Muse.

Βήμα 1: Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν θα μπορούσατε να κάνετε τη δουλειά

Δεν έχει σημασία πόσο παθιασμένος είσαι να δουλέψεις πάνω σε μια ξένη γλώσσα—αν η δουλειά απαιτεί μετάφραση εγγράφων και είστε μόνο απλοί ομιλητές της γλώσσας, δεν είστε ο κατάλληλος. Ομοίως, δεν έχει σημασία πόσο συναρπαστική βρίσκετε μια εταιρεία: Δεν θα πρέπει να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας που αφορά τη διαχείριση του ιστότοπου της, εάν δεν έχετε καμία από τις απαιτούμενες τεχνικές δεξιότητες. Αντίθετα, διαβάστε την περιγραφή της θέσης εργασίας και προσπαθήστε να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι θα έκανε κάθε μέρα κάποιος στο ρόλο. Στο μυαλό σας, αναλύστε π.χ. την «εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις», που περιλαμβάνει να γράψετε δελτία τύπου, να παρουσιάσετε κάτι σε μέσα ενημέρωσης και να εκπροσωπήσετε ένα brand. Σκεφτείτε τη «εμπειρία στο γράψιμο» ως την ικανότητα να γράφετε συνοπτικά, πειστικά και με σωστή γραμματική. Αφού επεξεργαστείτε την περιγραφή της θέσης εργασίας με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια πιο ακριβή αίσθηση του τι έχετε να προσφέρετε σε σχέση με τις δεξιότητες που μπορεί να σας λείπουν. Μετά ρώτα τον εαυτό σου: Μπορείς να κάνεις την δουλειά;

Βήμα 2: Αγνοήστε τα «μπόνους» προαπαιτούμενα

Μπορεί η αγγελία να ζητάει πολλά από τους υποψηφίους. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχεις όλη την εμπειρία ή όλα τα πτυχία που αναφέρονται. Πολλές εταιρίες φτιάχνουν αγγελίες που στοχεύουν στον «τέλειο υποψήφιο». Προσπάθησε να καταλάβεις ποιες δεξιότητες εμπεριέχονται ως «μπόνους» στην αγγελία. Αν δεν το αναφέρει ξεκάθαρα. Και εστιάστε την αίτησή σας σε όλες τις βασικές δεξιότητες που έχετε.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τις μαγικές λέξεις

Μερικές φορές οι απαιτούμενες δεξιότητες που σας λείπουν δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Εδώ υπάρχει μία φράση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην αίτηση σου: «Ξέρω ότι δεν έχω τη σωστή εμπειρία, αλλά…». Υπάρχουν τα λεγόμενα transferrable skills. Ένας όρος που έχει.. μαγικές ιδιότητες. Γιατί; Επειδή ένα κρίσιμο κομμάτι της διαδικασίας, είναι η σύνδεση των «κουκκίδων» μεταξύ της εμπειρίας που ήδη έχετε και αυτής που απαιτεί η θέση. Με απλά λόγια, αν έχεις εμπειρία και skills που προκύπτουν από την μέχρι τώρα διαδρομή σου, παρέθεσε τα. Και εξήγησε πως αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα στην νέα θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =